Home » Agenda

Agenda Sheias

16-06 Magie van de Natuur: een Natuurwezenreis. (VOL)

Eigen bijdrage: €369,00
Locatie (start): Sheias
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat
Tijd: 13-30-16:00uur

9 delige cursus waarbij je leert communiceren met natuurwezens en hoe je optimaal en in harmonie met hen kan samenwerken. Meer informatie vindt je hier:

10-07 Drumming Trolls Drumcircle!

Kennen jullie de Drumming Trolls nog?
Tijdens de Sacred Balance Global Grid van 21 maart jongstleden kwamen ze voorbij. Een groep reusachtige trollen die diep in de buik van Moeder Aarde en gewekt werden om haar te helpen; al drummend en slaand op hun reusachtige pauken alles uit het grid van Moeder Aarde te trillen wat ons collectieve hoogste goed niet langer dient. Een grote schoonmaak welke ze in vreugde en met passie uitvoeren. Ze vroegen om uitgenodigd te worden in drumcirkels om zo de mensen op de aardkorst ook te kunnen bijstaan in hun helende ceremonies. Hier kun je een beetje lezen over hoe dat toen ging:
https://www.facebook.com/.../a.64992687.../5470743906272994/

De trollen zijn nog niet klaar met ons. Ze hebben de smaak te pakken en vroegen om een eigen drumcirkel waarin ze met ons mensen samen kunnen drummen in een ceremonie om alles in onszelf én de collectieve velden los te kunnen trillen wat de energieën nog vertraagt, verzwaard en meer. Een transformatief feestje dus! Petra Koopmans en ik gingen allebei heel erg 'aan' op de energie van deze prachtige reusachtige wezens en hebben al met ze gewerkt. We besloten om samen een drumcirkel te faciliterten en dus bij deze:

Op zondag 10 juli aanstaande staan Petra en ik samen klaar om jullie te verwelkomen in de 'Drumming Trolls Drumcircle!'
We gaan dit doen in de bossen van Oranjewoud waarin ook nog wel het een en ander 'losgetrild' mag worden en je bent van harte welkom om mee te komen doen:

Locatie: Bos Oranjewoud.
verzamelen op parkeerplaats aan Marijkemouiwei 8453 Oranjewoud.
Routebeschrijving vanaf Heerenveen:
- Neem afslag Mildam, rij door tot Tankstation Argos Mildam (Schoterlandseweg 78, 8454KG Mildam).
- Sla linksaf, de Van Aylvalaan op en rijdt deze helemaal uit.
- Blijf rechtdoorgaan bij het kruispunt (Ijntzenlaan).
- Ga op het einde van de Ijntzenlaan bij de T-splitsing linksaf, de Weversbuurt op.
- Neem de 1e afslag rechts, Marijkemouiwei.
- Na ca. 250m bestemming bereikt, een kleine parkeerplaats aan je linkerhand.
- Hier verzamelen we en hebben we nog een korte wandeling (ca 10-15min) tot de plek van de drumcirkel in het bos.)

Inloop: Vanaf 13.00 uur.
Ceremonie start: 13.30 uur.

Opgeven kan via: info@sheiasnatuurbewustwording.nl
Eigen bijdrage:
Vrijwillige donatie (Er zal een potje staan waarin je je donatie kan geven.)

Naast drums zijn natuurlijk ook andere instrumenten van harte welkom!
Het is een warme en beschutte plek en het is wijs om voldoende water mee te nemen voor de hydratatie van jezelf. 

Graag tot dan!
Liefs,
Petra & Cornelis Jan 

09-08 Start Sheias Kruidenleer.  (VOL)

9 dinsdagmiddagen cursus.
Eigen bijdrage: €444,00
Locatie: Sheias,
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat
(en een aantal keren op locatie in natuurgebieden)
Tijd: 13:30-16:30 uur. 
Data: 09-08 t/m 4-10; 9 dinsdagen.
Opgeven via: info@sheiasnatuurbewustwording.nl

9 delige cursus waarin we het werken met geneeskrachtige kruiden, communiceren met natuurwezens, energie meten en landschapsheling combineren voor een optimaal resultaat. Kijk voor meer informatie hier:

18-08 Start Magie van de Natuur: Een Natuurwezenreis. (VOL) 

Eigen bijdrage: €369,00
Locatie (start): Sheias
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat
Tijd: 13-30-16:00uur
Data: 18-08 t/m 13-10; 9 donderdagen.

9 delige cursus waarbij je leert communiceren met natuurwezens en hoe je optimaal en in harmonie met hen kan samenwerken. Meer informatie vindt je hier:

25-09 DrakenDans!

Locatie: Sheias, natuurbewustwording
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat
Tijd: 14:00 - 16:30 uur.
(Inloop vanaf 13:30 ur)
Opgeven: info@sheiasnatuurbewustwording.nl
Eigen bijdrage: €40,00 per persoon.
Ter plaatse contant te voldoen of vooraf via:
Sheias, natuurbewustwording
NL94RABO0189000147
o.v.v. DrakenDans

Katja Hersevoort en ik hebben weer het genoegen een dans te mogen organiseren en deze keer is dat eentje met én voor de draken! Tijdens een andere dans gaven zij aan zelf ook wel een dans te willen en zo ging deze bal rollen en zoals dat met draken gepast is, rolt het balletje als een rotsblok van een berg. Lekker! :)

Voor velen van ons zijn draken oude bekenden en oude vrienden uit een lang vervlogen tijd. In de tussentijd is er veel gebeurd, niet altijd allemaal even leuk en daarom willen we vieren dat we die tijd nu achter ons laten, onze wonden (de hunne, de onze, de gezamenlijke) nu geheeld worden en we weer werkelijk kunnen samenleven en -werken zoals dat is oorspronkelijk ook is bedoeld.
Grote groepen draken zijn in recente tijden weer geheeld en teruggekeerd naar hun vrienden die nog in verbinding zijn gebleven met Bron, een feestelijke hereniging en ook wij mensen doen ons deel hierin. Samen helpen wij elkaar hierbij en dat is prachtig.

Op 25 september aanstaande komen wij samen en bouwen gezamenlijk een altaar mét onze draken op de plek waar we gaan vieren. We nodigen onze drakenvrienden uit om mee te komen doen, om al dansend elkaar weer te vinden en laten het drakenvuur ons liefdevol en krachtig optillen naar ons 'hogere' staat van Zijn. Hoger tussen aanhalingstekens, want het is je pure Zelf, wie je van nature bent die nu vol in het licht staat en van waaruit contact met de draken veel moeitelozer gaat. De dans is een ceremonie en we behandelen deze dus ook als dusdanig: Heilig. zo eren we onze eigen heiligheid en die van de draken. Samen vol in onze kracht voor het neerzetten van de Nieuwe Aarde Energie en wegblazend wat daarbij niet dient. Feestelijk. ;)

Misschien ken jij je draak wel. Misschien (nog) niet, maar voel je wel dat je hierbij aanwezig dient te zijn. Either way ben je welkom om mee te doen!
- Kies op gevoel je kleuren uit, om te dragen en/of om toe te voegen aan het centrale altaar. Kleuren die resoneren met de draak die met je werkt. Ook al ken je je draak nog niet, voel welke kleuren kloppen voor jou in dat geval.
- Ook je drakenschedels, kristallen of andere attributen mogen mee voor bij het altaar waarvan jij voelt dat ze erbij horen.
- Voel je je geroepen een drum of instrument mee te nemen? Dat mag ook.

We zien je graag op 25 september aanstaande!
Katja & Cornelis Jan

29-10 Aegir's Fest!

Locatie: Landgoed Stania State.
Rengersweg 98B 
9062EJ Oenkerk
Tijd: 15:00-21:30  uur.

29 oktober 2022 is het dan eindelijk zover, tijd voor Ægir's Feestje! En dat mag wel wat groter uitgepakt worden. 
Dit gaan we doen op het prachtige landgoed Stania State te Oenkerk, waar we binnen in het restaurant afsluiten met een feestelijk buffet, op z'n Ægirs!

Ægir is een hele oude reus en zeegod die in de Noordzee woont. Al eeuwen en eeuwen helpt hij hen die de zeeën doorkruisen, letterlijk, maar ook metafysisch gesproken...
Ook bij het Noorderbaken helpt Ægir met het verbinden van verschillende stromen, het samenbrengen van uiteenlopende perspectieven en herinnerd 'ze' eraan dat ze allemaal voor hetzelfde 'hogere doel'samenwerken. Hij slecht barriéres tussen mensen en systemen om ze weer in werkelijke verbinding samen te laten komen en samen te werken. Alhoewel hij zeer actief is en bedreven in 'zijn vak', staat hij niet veel op de voorgrond. Als zijn werk gedaan is en het heeft geholpen dan is hij tevreden en hoor je hem niet meer. Persoonlijk vergat ik hem daarom wel eens te erkennen in channelingen waarbij vele wezens aanwezig zijn en Ægir dus niet echt op de voorgrond staat. Óók hij mag gezien worden, erkend en bedankt voor al het moois wat hij doet en in extensie daarvan: Ook wij, jij en ik en iedereen die al zo lang in de schaduwen heeft vertoefd 9en dan hebben we het niet alleen over het huidige leven) en geleefd; ook wij mogen gezien worden, erkend, gedankt en onszelf weer in het licht gaan zetten, want zo zetten wij de Nieuwe Aarde neer en Ægir helpt ons daarbij. We komen samen in eenheid én diversiteit. We laten onze kleuren zien en erkennen de mooie kleuren van een ander ook. Dat voelt al als een feestje toch? 

Wanneer het werk klaar is, de verschillende partijen samenkomen en het heilige in elkaar en zichzelf erkend te hebben, dan mag dat gevierd worden en dat doen we samen met Ægir en kornuiten op 29 oktober aanstaande!

Het programma ziet er als volgt uit:
* 15:00 uur:
Verzamelen op het veld vóór brasserie Stania State. Gezamenlijk gaan we het park in voor een drumcirkel.
* 15:30 - 16:45 uur:
Ægir's Drumcirkel!
Waarbij niet alleen drums, maar ook fluiten, didges, dansmariekes, zangers met én zonder talent welkom zijn! We komen samen en laten onze authentieke kleuren zien, dienend aan ons puurste Zelf en het hoogste goed voor allemaal.
16:45 uur:
We pakken ons boeltje in en togen naar de brasserie.
17:00 uur:
Vanaf 17:00 uur is er een mooie zaal voor ons gereed met lekker eten, drinken en goeie muziek. Ægir's Feestmaal met Poteter, Ragnarok lapskaus, Kjottkaker, Stektfisk, Ostekake en nog veel meer! Wat dat allemaal betekent kun je lezen in de menukaart die in PDF wordt upgeload in de discussie van dit evenement.
21:30 uur:
Klaar mee.
Buikjes vol, wangen rozig, we gaan verzadigd weer naar huis. 

Wat kost het?
Volwassenen: €45,00 p.p.
Kinderen 5-12jr: €30,00 p.p.
Kinderen 0-4jr: gratis.

Hoe doe je mee?
Je kunt je aanmelden door te mailen naar: info@sheiasnatuurbewustwording.nl
Geef daarbij aan met hoeveel je komt en als er kinderen 12 of jonger meegaan, dan ook dat graag even melden.
Je aanmelding is defintief na betaling via:

Sheias, natuurbewustwording
NL94RABO0189000147

Graag tot dan!

01-11 Start Werken met het Levenswiel.

Eigen bijdrage: €693,00
Locatie (start): Sheias
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat
Tijd: 19:30-22:00 uur.

Terug van weggeweest! :)
Jaartraining waarbij we 13 keer in een jaarcyclus samenkomen om af te stemmen op de natuurlijke cycli van de natuur.
(Meer informatie volgt.)