Natuurwezens, we kennen ze allemaal uit sprookjes, maar het besef dat ze werkelijk bestaan en ook een plek innemen in deze bijzondere wereld komt meer en meer terug in het collectieve bewustzijn van de mens. Dat is mooi! Deze bijzondere wezens dragen namelijk zorg voor alle processen die het zaakje hier, oftewel de aarde, draaiende houden. Ieder met een eigen taak of werkgebied, waaronder ook jijzelf!  Kennis nemen van hen, bewust worden van hen zal je dan ook kunnen helpen in het bewustwordingsproces betreffende de schepping. Je zal zien, dat overal een bewustzijn achter zit, een idee wat wordt uitgevoerd en jij doet hieraan mee! Hoe mooi is dat! De verhalen hier zijn voornamelijk persoonlijke ervaringen, bedoeld ter kennismaking met deze wezens in al hun diversiteit en ter inspiratie.  


Er is ook een boek verschenen waarin verhalen zijn gebundeld van Cornelis Jan onder de naam 'het Tovenaarswoud.' Deze kun je hier bestellen:

Verhalen over en met natuurwezens:

Brownies over wie zij zijn en het aardse paradijs.

Woonplaats van een natuurwezen in de kornoelje.

Een reus vertelt over de Nieuwe Aarde; we staan klaar!

Waardering en leiding van de hoeder van Stania State.

Hoe de vrouwe van de zilverpopulier licht brengt.

Deva van de berken neemt de leiding.

Over de schaduwzijde en goblins.

Over een reus die zichzelf komt voorstellen.

Op de vingers getikt door een tuinelfje en nog een les. :) 

Jezelf zien in de spiegel van een trol. 

Hoe een bosgeest met de beplanting komt helpen.

Over waarom deze Deva mensen schuwde.

Het zijn nou eenmaal grapjassen... :) 

Natuurwezentuintips:

Om meer natuurwezens in je tuin aan te trekken en een diepere relatie met ze op te bouwen zijn de volgende stukjes geschreven. De korte teksten zijn gevuld met tips en manieren die je zelf makkelijk thuis in je eigen tuin kan doen. Ook als je geen tuin hebt zijn de tips van waarde, een offering bijvoorbeeld kan ook heel goed in een bos bij je in de buurt of een andere plek gedaan worden die met je resoneert. De pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe teksten. Druk op de knop om de teksten te lezen:


Video over de godin Danu en de Hoge Elfen, samen met Mare Cromwell! 


Video over de dwergen, hun werk met kristallen en tips van de dwergen voor ons om met ze te werken: