Manannán Mac Lir:

Druk aan het werk met het werkboek voor Cernunnos, welke als leidraad in zijn jaartraining wordt gebruikt, diende er zich nog iemand aan: Manannán Mac Lir. Hij is een god bekend uit de Keltische mythologie en is heerser over de zee en het weer, beschermer van (heilige) eilanden en beschikt over een oerkracht die het menselijk verstand doet duizelen. Ook hij wil, net als Cernunnos, weer gehoord worden en bijdragen in het transformatieproces welke de aardse schepping momenteel ondergaat en daarom ben ik begonnen met het schrijven van een boek waarin zijn informatie tot uiting komt in tekst en beeld. Manannán Mac Lir was hiermee echter nog niet geheel tevreden, het was een leuk beginnen om het zo maar even te stellen. Ook met deze tekst moet gewerkt worden, woord en daad samengevoegd en zo kwamen werden er vele en diverse oefeningen aan dit boek toegevoegd, resonerend met de geschreven teksten. Deze oefeningen mogen in de praktijk gebracht worden, door de lezers van het boek ter zijner tijd en in workshops. Deze workshops zullen openbaar gemaakt worden gedurende 2020, terwijl het boek geschreven wordt, en vormen zo een mooie aanloop tot de publicatie van het gehele werk. Resoneert de energie van Manannán Mac Lir ook met jou, dan ben je welkom om bij deze workshops aan te sluiten. 

De energie en intentie van deze workshops liggen op 1 lijn met de werkterreinen van Manannán Mac Lir zelf, kort gezegd: Zee, weer, Tir Na nOg (Het verloren Elfenland, welke onder andere door hem bewaakt wordt.), heling, zuivering, transformatie en uitlijning met je Authentieke Zelf. Misschien is een opsomming te kort door de bocht voor het weidse en diepgaande bewustzijn van deze zeegod, daarom nodig ik je uit om het zelf te komen ervaren. Manannán Mac Lir kan je goed helpen om meer in contact te komen met je Authentieke Zelf, ballast en overbodige ruis uit je systeem te verwijderen en een werkelijk bezield leven te leiden. Gedurende 2020 zullen zijn workshops in de agenda van deze website en op de gelijknamige Facebookpagina geplaatst worden. Je bent van harte welkom! 

Manannán Mac Lir is tevens 1 van de grote 'aanspoorders' van Noorderbaken, een project en netwerk om mensen te verbinden in authenticiteit en eenheid. Klik op het logo om naar Noorderbaken te gaan:

In onderstaande video vertel ik over de nieuwe tempel van Manannán Mac Lir, hier aan de Friese kust, en ga ik verder in op het wezen van deze bijzondere zeegod. De tempel is te bezoeken! Zowel individueel als in groepen. Vraag gerust om meer informatie of kijk in de agenda voor een actuele groepsactivatie in de tempel.