Cernunnos,

licht en duister getransformeerd tot eenheid.

Cernunnos, Cailleach, Danu, Cerridwen, The Morrigan en vele vele anderen vervullen hun rol in het Keltische pantheon. Allen met een eigen verhaal en een gebied waarover ze heersen. Cernunnos neemt de leiding bij deze jaartraining en neemt je mee op een reis van ontwikkeling en zelfontplooiing. Hij kent de werelden, hoog en laag, en verstaat de kunst van deze te smeden tot een eenheid om zo terug te komen bij je oorspronkelijke natuur. Hij kent ook jou oorspronkelijke natuur en stimuleert je om opnieuw de verbinding aan te gaan met deze diepere lagen van jezelf en te helen en transformeren waar dat nodig is. Bewustzijnsgroei is een gevolg; dat wat eens van nature bij je hoorde en verloren is gewaand, neem je weer terug door daar deze keer bewust voor te kiezen.  Je bewustzijn groeit, je energie stijgt en steeds grotere gebieden van je wezen ontsluiten zich weer opnieuw voor je tot jij jezelf ook weer aan je eigen Goddelijkheid herinnerd. Cernunnos, Cailleach, Danu, Cerridwen, Rhiannon, The Morrigan… Jij bent ze allemaal en zij zijn jou.

Zo helpen Goden en Godinnen jou op je pad van ontwikkeling en bewustwording. Door ze te eren, eer je dat deel in jou wat met hen resoneert. Door ze te omarmen, omarm je ook je eigen Goddelijkheid en innerlijke kracht. De wereld zelf is onze leerschool en de natuur brengt ons de boodschappen die we nodig hebben om de natuur te leren verstaan, om jouw natuur te leren verstaan en kennen. In Cernunnos’ rijk kom je opnieuw in verbinding met je wilde, ware natuur om te ontdekken dat je alles wat je tegenkomt ook zelf bent. Eindeloos bewustzijn in gesprek met zichzelf, zichzelf leren kennend. Zoals de mens met medemensen spreekt en de Goden onderling, continu zichzelf zoekend en herkennend in de ander tot het besef begint te dagen: ‘Er is geen ander, enkel eenheid’. En de illusie van de dualiteit je geleerd heeft wat je wilde leren om weer mee terug te nemen naar de Bron.

Wat komt er voorbij tijdens deze jaartraining?

Deze jaartraining bestaat uit 13 bijeenkomsten waarin je je iedere keer verder verdiept in de materie, aangereikt door Cernunnos en de andere Keltische goden. Dit alles is uitgelijnd met het hoogste goed/Bron teneinde hier een sterk en zuiver proces van te maken. We leren tijdens dit traject vooral door middel van ervaren en Cornelis Jan heeft hiervoor onder andere een aantal ceremonies ontwikkeld. Deze ceremonies zijn zo ontwikkeld dat ze je helpen diepere lagen van jezelf te ontdekken en leren kennen en pijnplekken en trauma's in deze velden te helen. Daarnaast vergroot je op deze manier je bewustzijn en kom je meer in contact met je Authentieke Zelf. Verder leren we in de jaartraining onder andere over:

- Je wilde, vrije natuur en de natuurlijke orde waarbinnen deze volledig kan bestaan.
- Keltische goden van weleer en hun waarde voor het hier en nu.
- Het creëren van Heilige Ruimte.
- Bewustwording over het wezen van de natuur en daarmee ook jou natuur.
- Werken en communiceren met natuurwezens.
- Werken met krachtvoorwerpen.
- Schaduwwerk; je onbewuste lagen helen en verkennen vanuit onvoorwaardelijke liefde.
- Werken met diermedicijnen.
- Werken met plantmedicijnen.
- De kracht van symbolen.
- Je hoger en je lager zelf in verbinding brengend voor een vruchtbaar leven.
- De droomwereld als plek voor communicatie met jeZelf.
- en meer... ;) 

De vele energie- en informatiestromen die op gang zullen worden gebracht gedurende het jaar zullen je helpen om meer in je kracht te gaan staan en te leven in harmonie met wie je werkelijk bent. Je geeft je wilde en vrije natuur de ruimte om de beperking van indoctrinatie en manipulatie te overstijgen op een constructieve wijze. Al deze stromen zullen zich samenvoegen op de 13e en laatste bijeenkomst waarin jij mag gaan Staan.