Sequoia,
Sequoia sempervirens
De Sequoia (Kustmammoetboom), is inmiddels niet meer echt inheems, maar was dat oorspronkelijk wel. Deze prachtige reuzenbomen hebben een bijzonder verhaal te vertellen en als je er één keer voor open staat houd het niet snel meer op. Als ze eenmaal een luisterend oor hebben komt er heel veel informatie jouw kant op. Ze hebben het al die tijd bewaard. Ze wisten van onze bewustzijnsvernauwing, dat we moesten afdalen in de materie, ons gevoel van verbinding zouden kwijtraken en de kennis die eens gemeengoed was zou worden vergeten. Aldus begon het lijden en de ervaringen en lessen die daarbij horen.
De Sequoia is één van de bewaarders van deze kennis (Ja, er zijn meer) en heeft al die tijd geduldig gewacht tot wij weer zover waren om te kunnen 'horen'. Die tijd is nu! Het is dan ook geen toeval dat er kwekers en organisaties bezig zijn ze weer in Europa te herintroduceren, in Duitsland is zelfs alweer een Sequoiabos! De trilling van de boom, zijn frequentie helpt je om ook weer in je oorspronkelijk staat van licht te geraken. Vanuit deze hoge(re) frequentie kun je goed contact maken met deze boom. Hij laat je zien wat je nodig hebt voor je geestelijke groei vanuit een retrospectief perspectief. Hij laat je zien wie je oorspronkelijk bent, dat ben je namelijk ook nu, je kan het hooguit zijn vergeten. Wanneer je dit niet meer weet, wordt het ook lastig om vanuit dit hogere perspectief te leven, denken, handelen en werken. Sequoia helpt je herinneren, helpt je om te worden wie je dus eigenlijk al bent! Eenmaal bewust geworden kun je niet meer terug naar het 'kleinere' bewustzijn. Je groeit. 
Zijn fysieke verschijning mag je opvatten als een niet zo heel subtiele hint voor jezelf. Net als zij ben jij namelijk ook groots!
Laat je niet afleiden door angst en pijn, mechanismen om je kleiner te maken. Doorleef het, pel het van je wezen af om te ontdekken wat er in je leeft, je Goddelijke Zelf! 
Deze prachtige bomen zijn zeer kalm en hebben een diepe, aardende 'bromtoon' in hun wezen. Hiermee brengen ze je terug naar jezelf zonder 'weg te zweven'. Je raakt beter geaard, komt meer in je lichaam, wordt ontspannender en je gaat stralen van levenskracht! Hoezeer hij ook gericht is op het huidige ascensieproces en de verlichtende werking ervan op ons, hij vergeet het fysieke lichaam niet, sterker nog, het is een belangrijk onderdeel in dit geheel! Je lichaam dient mee te reizen op dit pad, er huist veel energie en kracht in ons, deze wordt voor/door ons beschikbaar gemaakt wanneer we vanuit een bewuste beschouwende houding ons lichaam bewonen. 
Er valt zoveel over deze bijzondere bomen te vertellen, want hij weet zoveel! Dit wijze wezen is een meester in harmonie. Harmonie tussen aarde en hemel, beide krachten ontvangend en samen te laten komen tot iets nieuws. Altijd rustig, altijd kalm en beschouwend. Bij deze boom heerst innerlijke vrede. Ze zijn ontzettend dienstbaar ingesteld en verheugen zich op de vele gesprekken en uitwisselingen tussen hen en de mens in de toekomende tijd! Een diepe buiging voor de Sequoia!