Eik,
Quercus robur
De eik, niet voor niets zaten de druïden vroeger graag onder hun heilige eik, het is namelijk niet de eerste de beste, het is een boom die je helpt om weer vanuit je kracht te gaan leven. De kracht die voortkomt uit jouw Goddelijke Zelf, de kracht die jij bent, maar die we soms ook vergeten zijn. De eik is de levende herinnering hieraan in ons landschap en staat klaar voor hen die zich weer opnieuw met deze (met hun) kracht willen verbinden.
De eik werd vaak gezien als koning van het woud, niet alleen vanwege zijn omvang en bijzonder harde hout, maar ook vanwege zijn energie. De eik is er niet voor je kleine pijntjes en ongemakken, sterker nog, als deze zijns inziens nodig zijn voor je ontwikkelingsproces juicht hij dit alleen maar toe. De eik haalt ze niet weg zodat jij weer wat comfortabeler kan leven, want dat is niet de bedoeling. Ze zijn er voor een reden, heb je daar al naar gezocht? Dat zijn de vragen die het leven voor de eik zo interessant maken, en eigenlijk ook voor ons. We zijn zelf de scheppers van onze wereld. Dus ook van alle kwalen en ongemakken die wij ondervinden. Het zijn plekken waar je licht niet of niet voldoende schijnt zegt eik. En dat is iets waar hij je graag mee helpt! Jou helpen om je licht weer te vinden, jou helpen om te stralen als de zon, jou helpen om je bewust te worden van je Goddelijke Zijn. Kijk, nu begint het leuk te worden... 
Wie zijn wij eigenlijk en waarom zijn we hier? Een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Een vraag die de eik ook goed kent en hij heeft een antwoord voor ons. De eik ziet zichzelf én ons als licht. Helder stralend licht, dat door alle dimensies en tijdlijnen heen de hele mikmak in eenheid verbindt. We zijn hier om ons hiervan bewust te worden, we leren onszelf kennen door alle processen die de gezegende aarde ons biedt. We leren onszelf kennen op een diepe en bijzonder bewustzijnsverruimende manier met de eik aan onze zijde. Hij is best een beetje streng, geeft geen gehoor aan alle smoesjes die je hoofd kan verzinnen. Zolang je hoofd zijn plek niet kent komt er alleen maar gewauwel uit wat je afleidt van je Innerlijke Bron, het Licht dat jij bent en is dus niet belangrijk. 
In plaats daarvan vraagt de eik je naar binnen te gaan, stil te worden en zo je innerlijke licht de ruimte te geven om zich ook in deze ruimte van je Zijn te manifesteren. Laat het maar naar buiten stromen vanuit je centrum, laat het al je cellen vullen zodat ook deze allen gaan stralen totdat je helemaal van top tot teen, van onderwereld tot bovenwereld een stralend licht bent. Dit kan met ongemakken gepaard gaan, want blokkades, illusies en valse overtuigingen van je hoofd zijn hier niet tegen bestand en kunnen simpelweg niet meer in je systeem bestaan. Ze worden verlicht. Tijdens dit proces kan het er eerst even uitkomen in de vorm van bijvoorbeeld een ziekte of pijn totdat het helemaal uit je systeem verdwenen is. Of is het niet verdwenen, maar getransformeerd? Het is namelijk allemaal jij, haal het oordeel eraf en laat het vrij bestaan, aanschouw het vanuit je licht en het wordt licht. Wat fijn dat we in deze intensieve processen op aarde zo'n sterke bondgenoot mogen hebben. 
Misschien gingen er net wel belletjes bij je rinkelen over het wauwelende hoofd, hihi! Hoe krijg ik hem stil of wat is dan wel zijn juiste plek? Ook hierin kan de eik je helpen. Je kleine ik hoort in dienst te staan van je Grote Ik (Om het maar even zo te noemen ), het zijn de handen en voeten die je dromen vorm kunnen geven in deze realiteit. Hij hoort dus dienstbaar te zijn aan je Grote Ik. Het heeft dan ook weinig zin om al van alles te gaan bedenken als de connectie naar binnen nog niet gelegd is, want voordat je het weet verzandt je weer in oeverloos gedoe met weinig tot geen wortels in de aarde. Een meditatie bij of met een eik kan je helpen om verbinding te leggen tussen je verschillende ikken. Energie gaat vrijelijk van de één naar de ander stromen en je Goddelijkheid kan gemanifesteerd worden in deze realiteit! Je kan in deze meditatie van tevoren een intentie uitspreken die hierbij past, maar wees daarna ook zoveel mogelijk stil. In de stilte vindt je je eigen magie. 
Dat de eik een beetje streng is, is ook wel nodig. Wie ervoor kiest om dit pad te bewandelen kan het nodige voor de kiezen krijgen. De eik wil namelijk dat je jezelf helemaal leert kennen, met alles erop, eraan en erin! Dus ook zaken waar je liever voor weg zou lopen. Dat is oké en hoort ook bij het leerproces, maar de eik weet dat vroeg of laat het afgewezene gezien wil worden, in het licht wil zijn zoals alles dat wil. Het is je natuurlijke staat van Zijn. Om deze redenen zag men ook de symboliek van verbinding met de onderwereld in zijn wortels, want hij verbindt je niet alleen met je hoogste potentie, maar ook met je laagste bronnen. "Own it" zou een mooie lijfspreuk voor de eik kunnen zijn. De eik daagt je uit om door te gaan als het moeilijk wordt en hij schenkt kracht en energie aan degenen die dat doen. Hij voelt een diep respect voor het pad wat de mens volgt en zal je daarom bijstaan op de moeilijke, zware punten in het leven. Het pad van jezelf leren kennen houd nooit op, telkens als je denkt het te begrijpen gaat er een nieuwe deur open, of de muren vallen weg, hihi, maar net waar je bent. Zodoende helpt de eik je om jezelf volledig te accepteren, het is allemaal jij en het mag er allemaal zijn, wat het ook is. Alleen dan kan je licht elk stukje van je wezen verlichten.
De eik als koning van het woud maakt ons allen tot de koningen en koninginnen die wij al die tijd al waren, we waren het enkel vergeten. Wat heb je een processen doorgemaakt, wat heb je een pijn gevoeld, wat ben je door het stof gegaan en onder al die toestanden was er altijd die Goddelijke Vonk van Jou aanwezig, wachtend tot je zover was, wachtend tot je er klaar voor bent om het toe te laten... En dan ineens... Is het er, ben je er en is het in de gehele eeuwigheid nooit anders geweest! Wat een grap! Een diepe buiging voor u allen die hierin meedoet, want jij bent ook mij, grote dank!