Esdoorn,
Acer pseudoplatanus
De (gewone) esdoorn is eigenlijk helemaal niet zo gewoon. Hij springt er, letterlijk en figuurlijk, aardig uit met zijn energie in de bomenwereld. Het is namelijk een goedlachse druktemaker en wanneer je je met hem verbindt hoef je niet persé de kalmte en rust die bij veel bomen zo goed aanwezig is te voelen. De esdoorn houdt wel van een beetje actie, speelsheid en daagt dit graag in je uit.  
Esdoorns zijn uitzonderlijk snelle groeiers. Ze schieten de lucht in als ze tevreden zijn over de plek waar ze staan. Ze hebben namelijk een ontzettend grote groeikracht. Het is bij esdoorns ook niet ongewoon dat ze twee hoofdstammen ontwikkelen in plaats van één. Niet wetende welke kant ze op willen groeien, maar oh zo vol energie zitten resulteert dan simpelweg in niet kiezen tussen de ene of de andere, maar gewoon allebei doen. Wat ze ook kiezen, welke kant(en) ze ook uitgaan, ze doen het altijd me overgave, vreugde en speelsheid. Ze genieten van het leven, genieten van dat ze hier mogen Zijn en stralen hierdoor niks dan dankbaarheid uit. Dit maakt ze tot bijzonder fijn gezelschap en als jij vastzit in je leven, even weinig energie hebt omdat je te lang hebt volgehouden of de vreugde niet meer kan voelen omdat je je leven vol hebt gebouwd met verantwoordelijkheden kun je altijd een esdoorn opzoeken die je even uit de rats haalt. 
Hij kan veel kletsen en je veel energie geven en is blij met echt contact, maar hij is soms ook een beetje ongeduldig; "Je ziet toch dat het werkt? Waarom dan zo moeilijk doen?". Geen ellenlange conversaties over waarom iets wel of niet gaat, nee gewoon jezelf verbinden met de natuur, met je eigen natuur, genieten van het leven en dankbaar dat je hier mag zijn. Dan volgt de rest vanzelf; geluk, gezondheid, verbinding.
Bij de esdoorn draait alles om 'flow', dat is de diepere wijsheid in zijn bestaan. Je hoeft niet alles uit te pluizen, je hoeft enkel je innerlijk weten te kennen en dan lekker gaan met die banaan!
Als je het nog niet bent, dan maakt de esdoorn van jou een echte levensgenieter. 
Een boom met zo een vrolijke, luchtige energie kan je heel goed helpen om je innerlijk kind te helen. Bij de esdoorn mag hij/zij spelen, vrij zijn en genieten van het leven. Niets maakt de esdoorn blijer, hij kan je heel goed helpen op dit gebied en doet het graag! Misschien hier en daar met een geintje of door een streekje uit te halen, maar vooral door je innerlijk kind volledig bij hem te laten zijn, open en vrij. Ook het esdoornhart gaat hiervan stralen, je heelt niet alleen jezelf, maar maakt ook een boom intens gelukkig! 
En dan zijn er altijd de volgende mensen (Diepe zucht van de esdoorn, hihihi) die zeggen, ja maar we kunnen niet altijd alleen maar plezier hebben, we moeten ook dit emme dat emme zus emme zo. Nee roept de esdoorn! Dat hebben jullie allemaal zelf gecreëerd, de aarde is een paradijs en er is altijd genoeg voor iedereen! Enkel jullie gedachten en overtuigingen maken dat er armoede en schaarste ontstaat waardoor je jezelf door het leven heen moet ploeteren. Het hoeft niet, maak daarom naast je andere kwaliteiten ook eens wat meer ruimte vrij voor vreugde, dankbaarheid en liefde. Laat je innerlijk kind vrij in de wereld spelen. Jij bent zo ontzettend mooi, dat is enkel wat de esdoorn in je wakker wil schudden.