Paardenkastanje,
Aesculum hippocastanum
De Paardenkastanje is een indrukwekkende boom. Als deze schoonheid ergens staat, met name wanneer ze al aardig volgroeid zijn, dan staat er ook wat. De aanwezigheid van deze boom is zeer goed voelbaar, je wordt er rustig van... stil...
Deze kalme, serene energie is een kenmerk van waar deze boom zo innig mee verbonden is, namelijk de Bronenergie. De Bron van waaruit alles wordt gecreëerd, het oneindige bewustzijnsveld waar alles in potentie aanwezig is en volkomen vrede heerst. Dit is een gevoel waar we allemaal wel eens naar verlangen, vooral wanneer het leven ons te druk wordt, teveel prikkels, teveel indrukken die ons belasten en ons gaar en afgemat maken. Het kan zich ook uiten in een gevoel van gemis, niet-thuis-voelen en heimwee; je mist de verbinding met je Bron. 
Als dit iets is waar je mee worstelt kan je de paardenkastanje om hulp vragen. Deze vriendelijke en zachtaardige boom is een herinnering voor ons allen over wie wij zijn en waar wij vandaan komen. Je kan hem opzoeken als je dit eventjes niet meer goed voelt. Ga lekker bij hem zitten, niet teveel kletsen, maar Zijn. Voel wat de energie met je doet, hoe je hartslag stabiliseert, je ademhaling verdiept en er een diepe rust op je indaalt.
Ook al kun je best een gesprek met hem aanknopen, de paardenkastanje is geen kletskous, het is de boom van Zijn. Werkelijk Zijn. Eigenlijk zonde om doorheen te kletsen, dat doen we de rest van de dag al meer dan genoeg. 
Ga liever gewoon lekker bij hem zitten of doe er een meditatie onder om weer dichter tot jezelf te komen. Hier kan deze grote vriendelijke reus je goed mee helpen. Je hoeft even niks te doen, laat alles maar los, ook dat waarvan je denkt dat het hééééél belangrijk is, nu even niet, het blijft er wel, of niet, het doet er niet toe, laat het los en geef je over. Geef je over aan jezelf. Je eeuwige Zelf, de oneindige Bron.
De paardenkastanje zit sterk op de frequentie van het Oneindige Goddelijke dat ten grondslag ligt aan alle creatie. Hij ziet het als zijn taak om als baken voor de mensheid te dienen. Wanneer wij op onze reis door de wereld gaan, onszelf verliezen en weer vinden en opnieuw verliezen, net zolang tot we het door hebben gekregen staat er altijd ergens een paardenkastanje op je weg, rustig afwachtend totdat je weer naar binnen wilt bewegen en vanuit je Bron ook een stralend baken in de wereld wordt.
Deze boom heeft het ook de laatste jaren erg moeilijk. Men heeft ontdekt dat dit met de enorme toename van elektromagnetische straling heeft te maken van o.a. draadloos internet en mobiel verkeer. Paardenkastanjes beginnen letterlijk te bloeden en te scheuren, ze krijgen steeds meer moeite hun materiële vorm in goede conditie te houden door de veranderde omstandigheden in de wereld. Dit vertelt ons dus ook iets over wat al deze apparatuur met onze energie doet. Het is daarom ook zowel in hun belang als het onze om hierin te veranderen.