Verlegen Deva.
Het Lauwersmeergebied ligt hier om de hoek en ik ben er altijd graag. Het is een rijk gebied boordevol wilde planten, dieren en vogels. Zo rijk zie je het hier in Nederland niet op veel plekken meer en daarom is dit een gebied wat ik koester.
Soms voel je dan ook de behoefte om wat terug te doen voor de natuur, dit kan op heel veel manieren en omdat ik veel met natuurwezens werk én met mensen, leek het me dan ook mooi om deze twee bij elkaar te brengen in een healing/ceremonie/ritueel waarin we de Deva van het Lauwersmeergebied helpen en ondersteunen in haar werk. In mijn eentje deed ik dit al, maar in mijn gedachten zag ik het beeld al groeien van meer en meer mensen die zich bewust van worden en als gevolg hiervan ook anders met hun leefomgeving zouden omgaan. Als je eenmaal ontdekt hebt dat de natuur bezield is kun je dit bewustzijn niet meer terugdraaien en ga je met meer liefde en respect met je omgeving om en daarmee ook met jezelf, het is een win-win-win-situatie!
Deva's worden ook wel landschapsengelen genoemd en zijn de beheerders van bepaalde gebieden, de natuur(wezen)managers. Ieder gebied heeft zo zijn eigen Deva en hun gebieden worden vaak begrensd door natuurlijke grenzen zoals rivieren, bosranden of wisseling in grondsoort. Door deze grenzen of overgangen te vinden en herkennen in de gecultiveerde wereld kan je helpen het werkgebied van een Deva te bepalen. Wie goed voor zijn of haar leefwereld wil zijn doet er dan ook goed aan met deze mooie wezens kennis te maken. Ze kunnen je vertellen wat het gebied nodig heeft om te gedijen, wat storende factoren zijn en andere zaken die van invloed zijn. Deva's hebben het overzicht en kennen het 'plan' van het gebied en werken eraan dit zo goed mogelijk tot uiting te laten komen. Soms best een klus als er ook mensen in dat gebied wonen, met name hen die hier geen weet van hebben.
Zo heeft ook deze Deva het nodige meegemaakt, onder andere met afsluiten van de Lauwerszee, waardoor het Lauwersmeer werd, maar ook al langer geleden en er gevechten in de grensgebieden plaatsvonden. Ook deze energie bleek hier nog aanwezig te zijn, al hadden we dit in eerste instantie nog niet door. De Deva wilde namelijk niet bij de groep mensen komen waarmee ik op pad was gegaan. Daar zit je dan, in meditatieve toestand, er werd wel wat gevoeld, er was een aanwezigheid, maar die was hoog, ver weg en ijl en vluchtig... Op zich geen gekke gewaarwording aangezien het etherische wezens zijn, maar er voelde iets niet kloppend. Dus werden er door mij en enkele andere vragen gesteld en er kwam antwoord: "Ik durf niet dicht bij jullie te komen", "Mensen zijn zo hard", "Hier ben ik veilig". Het beeld was duidelijk, ook het beeld wat ze van de mensen had en dat is eigenlijk best verdrietig, zeker als je je beseft dat veel mensen niet eens door hebben wat hun energetische staat van zijn met de omgeving doet, net zoals er weinig besef is over wat onze acties met de natuur doen, met de bewuste wezens die ongemerkt zij aan zij met ons leven en deze 'harde' invloeden te verduren krijgen.
We hebben haar niet gevraagd dichterbij te komen, zij gaf haar grens aan en ook hier mag respect voor zijn. Healing werd wel verwelkomd en dit zijn we gaan doen, voor het gehele Lauwersmeergebied. De energie veranderde, werd hoger, lichter, zowel van onszelf als van de omgeving en de Deva kwam heel even dichterbij: "Dankjewel" fluisterde ze zachtjes en ging ons vervolgens weer van een afstandje gadeslaan, al was de afstand wel kleiner geworden. Nadien zijn we nog vele malen in haar gebied geweest, voor healing, vieringen of wandelingen en inmiddels worden we begroet en krijgen we een warm welkom van deze hartverwarmende en zachtmoedige landschapsengel. Menig kristal is inmiddels aan haar geschonken, want de dankbaarheid is geheel wederzijds.