Echte koekoeksbloem,
Silene flos-cuculi

Al een poosje wil ze gehoord worden en al een poosje luister ik naar, naar het zachte gezang van de echte koekoeksbloem. Al als kind sprak deze tot mijn verbeelding en ging ik door drassige weiden op zoek naar dit bijzondere inheemse plantje. Ze is echt een zeldzame schoonheid en nu kan ik eindelijk ook zeggen dat ze volop bloeit in het eveneens zo magische watertuintje op ons terrein. Met haar aanwezigheid is er hier iets thuis gekomen, niet alleen op het terrein, maar ook in mezelf.

Ze oogt heel teer en kwetsbaar dit fijn gebouwde plantje en haar bloempjes zijn vrolijk roze kunstwerkjes in de wat nattere landschappen die in Nederland best wel rijk is. Ze zingt op hoge frequenties. Net als de Engelwortel zingt ook zij op hogere frequenties dan gemiddeld, maar haar zang die dient een ander doel. Waar de Engelwortel je de kracht van licht laten ervaren op een sterke en bijna onherroepelijke manier, daar zingt de echte koekoeksbloem heel vriendelijk en zacht over de juiste afstemming, over het fine-tunen van je aardse wezen op deze subtielere realiteit zodat je lichaam optimaal in harmonie met deze realiteit gaat functioneren. Je ogen en je oren, je neus en je gevoel; ze worden ontvankelijker voor de zachte aanraking van het liefdevolle en hoogfrequente licht wat door jou heen in deze schepping deel wil nemen, mee wil scheppen, in overeenstemming met deze hogere realiteit waar jij en ik óók deel van zijn.

Eenmaal ontvankelijk en een zuiver kanaal geworden schep je mee en stroomt het licht nu door je wezen heen. Via je werk, je kunsten en je passies stroomt het nu de wereld in en maakt ook je omgeving zachter, lichter, liefdevol. Je wordt net als de echte koekoeksbloem een liefdevolle en helende invloed, een materie verlichtende en transcenderende invloed. Ze kan slecht tegen hardheid, storing op de lijn en zaken die niet helemaal kloppen gezien vanuit dit hogere perspectief en zuivert daarom alles uit wat verstorend werkt in het kanaal zijn voor de hogere frequenties. Ze vraagt ook jou om naar jezelf te kijken en hierin kritisch te zijn over wat goed voor jou is en wat niet. Ze heeft een sterk oog voor detail en weet dat het em vaak in de kleine dingen zit die alle verschil kunnen maken. Als een radioantenne die net een centimetertje naar links moest voor een betere ontvangst. Dit gebeurt niet controlerend vanuit je hoofd, maar met aandacht vanuit je hart. Wederom een zachtere, maar minstens, zo niet meer, doeltreffende manier.

Ze resoneert sterk met de hooggevoeligen in de wereld. De mensen die de rare kriebels krijgen van het geluid van de stofzuiger, de wasemkap of bladblazers in de straat. Het voelt verstorend in je lijf en in je geest en je kan er met je hoofd niet bij dat er mensen bestaan die vrijwillig met zo'n idiote bladblazer rond gaan lopen. Het voelt als ver afstaand van de realteit die je van nature eigen is en dat is ook zo. Toch moeten we ook soms met zulke dingen omgaan en dit kleine wijze plantje helpt je graag om goed in je energie te blijven. In zachtheid, zonder pantsers en ze leert je hoe je kwetsbaarheid een kracht kan zijn. Ook zij heeft leren leven in een sterk dynamische wereld waarin er nou eenmaal veel invloeden van buitenaf op je afkomen van tijd tot tijd en ze heeft haar zachtheid en magie hierbij niet verloren. Ze helpt je veilig zijn en veilig te voelen in jezelf, ongeacht omstandigheden en helpt met het behouden en verzorgen van het zuivere kanaal dat jou aardse wezen met je hoger wezen verbindt.Wanneer je ergens hard en veroordelend op reageert. Iets afwijst omdat het vervelend is, vraagt ze je een stapje terug te nemen en hier het hogere perspectief bij in te nemen. Waarom stoort het jou? Waar wringt de schoen? Zie het als een les tot groei waarbij ook de 'nee' nóg steeds aanwezig bij mag zijn als deze je hoogste goed dient en daarom ook nog volop liefde is.

Ook voor kinderen heeft zij een zwak. Zij die puur en onbevangen door de wereld wandelen en spelen. Ze koestert dit en heelt waar dit gekwetst is en helpt ook volwassenen bij het herverbinden met hun innerlijk kind. Wederom gaat het over veilig zijn en veilig voelen bij jezelf en zorg dragen voor de kwetsbare delen van jezelf en anderen.

Met haar ga je weer geloven in mogelijkheden en in de magie van het leven, zoals ook een kind dat doet. Elfjes en kabouters zijn opeens een heel reële mogelijkheid. Waar je eerst dacht: 'Dat is onmogelijk. ' Denk je nu misschien 'Waarom niet?' of 'Wie weet?' De deuren naar het magische in jezelf en in de wereld gaan weer zachtjes open. Door de kieren van je stevig opgebouwde volwassen geesteshuis stroomt weer zachtjes regenboogkleurig licht. Misschien staat daar wel een eenhoorn achter die kieren? Wie weet?

Haar geschenken voor de wereld zijn rijk en veelomvattend en niet in een kort tekstje als deze te vatten, dat hoeft ook niet. Als het de deur naar die wereld van onbeperkte mogelijkheden weer op een kiertje zet zijn wij al heel erg blij. Opdat het licht weer naar binnen kan stromen en je beseft dat ook jouw wereld er eentje vol schoonheid en magie kan zijn als je dat durft toe te laten, want kwetsbaar voelt het wel. 'We zijn vergeten hoe mooi het is om kwetsbaar te zijn' lijkt ze daarop te willen zeggen. 'Het staat gelijk aan puur en magisch, schoon en licht en stralend mooi en in verbinding met jezelf.' Haar definitie van kwetsbaarheid bevalt mij wel...

Het begint echter allemaal met afstemmen. We hebben hier geen circus om ons heen voor nodig, geen 1000 cursussen en geen hoelala. Het zit allemaal in jou, je bent het zelf. Wordt maar stil en sta de zachtheid van je pure liefdevolle wezen toe om in je lijf en leven te mogen zijn. Je kan hier zelf heel goed voor zorgen en Zij zorgt daarop ook voor jou. Zoals een ouder voor een kind. Ieder aspect jezelf, maar niet langer van elkaar losgekoppeld. Nu levend in stralend mooie harmonie en de vaste patronen in je leven weken los. Alles is weer mogelijk nu jij je eigen magisch wezen opnieuw weer bent. Je hebt jezelf weer vrij gemaakt, weer puur en onbevangen verkeer je in de staat van onschuld die je diepste Zelf zo eigen is.Wees maar stil en kijk vol verwondering (Zoals een kind) naar jezelf en heel je leven en laat het licht er weer in toe.

Dankjewel Echte Koekoeksbloem