(Aarts)engelwortel,
Angelica sylvestris
Angelica archangelica

Ik mocht ze beide in 1 adem noemen van ze, want ze kwamen met een bijzonder verhaal vandaag en vertelden dat ze samen eenzelfde missie op Aarde hebben waarbij de Aartsengelwortel dit nog een tikkeltje krachtiger doet en de 'gewone' Engelwortel een klein tandje lager werkt, wat soms ook dienend kan zijn voor een zachte landing en inbedding van de bijzonder hoge energieën die zij komen brengen. Daarom nu het verhaal van deze gelijkende planten die geenzins 'gewoon' is.
Als kind al ging ik helemaal 'aan' op de Engelwortel. Alleen de naam al... Maar ook hun verschijning. Bloeiend of niet, ze doen iets met je. Je voelt ze in je hart en je voelt je trilling als vanzelf verhogen enkel door bij ze in de buurt te zijn. Waarom heb ik dat bij jou Engelwortel? En ook bij sommige andere, maar voelt het bij de meeste planten toch anders dan dit? Dit vroeg ik me af. Niks ten nadele van al die anderen, waar ik ook helemaal verliefd op kan worden, maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt en de Engelwortelspirit begon te vertellen:
"Wij herinneren je aan thuis, aan liefde en aan vrede en je voelt in je hart dat dit waar is. Je bent een lichtwezen en wij zijn samen met een groep wezens naar Aarde gekomen om dit te herinneren in iedereen die wij 'aanraken.' Ook het aanraken gebeurt op de pure en zuivere frequentie van het hart en je 'weet.' Er zijn geen woorden meer nodig en even ben je in een klein momentje in de eeuwigheid weer thuis bij jezelf en weet je ook dat dit altijd zo is en altijd zo is. We brengen je thuis bij jezelf en in de hemel en herinneren jou aan het hemelse wezen dat je bent.'
Wat een boodschap dacht ik en ja, ik voelde em. Wat een prachtige boodschap zeker in de huidige tijd waarin wij leven. Waarin de jasjes uitgedaan worden en de illusies van afgescheiden zo krachtig in het licht wordt gezet dat het voor iedereen weer duidelijk is dat het al die tijd gewoon een illusie is geweest, een fata morgana. Zo brengt Engelwortel Waarheid bij je terug en je weet weer en weet dat het precies goed is zoals het is. Ze is een allesheler in je systeem, want haar grote lichtkracht, daar kan geen blokkade en geen vuiltje tegenop. Ook daarom wordt soms aangeraden de plant met mate te gebruiken, het aardse systeem wat van een lagere trilling is (Zelfs in deze tijden van ascensie en ook binnenkort daarna) heeft tijd nodig om alles goed door te kunnen laten werken. Je upgrade dient zich op het juiste tempo en in balans te voltrekken en ook dat is helemaal goed zoals het is. Haast is ook nergens voor nodig, je bent er immers al, je bent altijd al dat hemelse wezen geweest en je brengt nu je aardse Zijn daarmee in harmonie. Geniet maar van het proces en kies zelf je tempo zoals dat goed voelt voor jou. Van haast ga je grappig genoeg niet sneller. (Aarts-)engelwortel weet dit ook en is daarom stil en vredig in haar Zijn. In die stilte, in die eindeloze ruimte vol van licht en liefde is alles perfect en jij stemt je hierop af en dit plantwezen helpt je daarbij. Ze is als een brug tussen het aardse en het hemelse en helpt ze nader tot elkaar te komen. Zoals dit van nature is bedoeld.

We zijn op Aarde geïncarneerd omdat onze Zielen hunkerden naar groei, bewustwording en omdat we zelf wilden leren hoe te scheppen in harmonie met heel het leven, want we zijn het allemaal en het is allemaal onszelf. Liefde gemanifesteerd in miljoenen vormen. Om werkelijk bewust te kunnen worden moesten we ons iets verder van Bron af bewegen zodat de eenheid minder duidelijk werd en de creaties op zich meer en meer op autonome wezens gingen gelijken waarmee we een dynamisch samenspel kunnen creëren die ons helpen bij deze groei. Engelwortel is hierin de gids en de waker. Ze hoedt ons, zorgt voor ons en bewaakt de grenzen opdat we niet te ver afdwalen en altijd weer de weg terug kunnen vinden wanneer dit op eigen houtje even moeilijk is. Het geeft ook te denken in hoeverre we überhaupt iets 'op eigen houtje' kunnen doen aangezien alle levensvormen dienend aan het Ene zijn en we juist de dynamiek van het 'samen spelen' nodig hebben om te groeien.

Engelwortel vraagt ons om op haar af te stemmen in deze bijzondere tijd. Hier heeft ze al die eeuwen op gewacht, de conclusie van haar missie, of in ieder geval de conclusie van een hoofdstuk in haar lange reis die wij ook hebben gemaakt. Ze 'infused' je met licht. Sorry andere woorden waren niet passend, ze infused je en helpt je je vleugels uit te slaan als de engel die je bent. Alles van een lagere trilling lost op in dit licht. Alles wat losgekoppeld van Eenheid was vindt zijn of haar weg weer terug. Het is niet niks.

Hoe kan het dat dit bij jou zoveel krachtiger gebeurt dan bij vele andere planten vraag ik haar: 'Ik ben een Deva van de 7e dimensie.' vertelt ze. Ze trilt hoger dan gemiddeld en is in staat een grotere hoeveelheid liefdevol licht te kanaliseren en door te geven dan de meeste andere plantwezens. Ze laat een groep wezens zien in de 7e dimensie die eonen geleden afspraken hebben gemaakt om op een dergelijke wijze op Aarde te komen dienen en zich 'te gedragen als een plant.' In de vorm van planten kunnen ze overal groeien en bloeien en hun aanwezigheid werkt als een sterke brug naar hogere rijken en ook naar deze hogere delen van jezelf en in jezelf. Ze straalt.... Engelwortel is 1 van de 7 heilige planten van West Europa en wel om deze bijzondere taak hierboven beschreven. In oude tijden was haar missie reeds bekend bij de mens die het toen nog heel normaal vonden om met planten te praten en men erkende het hoge lichtwezen dat in 'engelwortelvorm' op Aarde was en men erkende ook dit hogere in henzelf. Nu in deze tijd van materialisme en een van buitenaf opgelegde focus op afgescheidenheid, gejaagdheid en what not zijn planten en wezens als de Engelwortel werkelijk pareltjes in mijn beleving.
Laat de mallemolen zich maar naar de mallemiezen draaien. Ik ontkoppel mij en stap opnieuw in de realiteit die mijn hoogste goed en dat van de planeet optimaal dient. Ik erken het lichtwezen dat ik ben en laat deze toe in mijn aardse lijf opdat alles in harmonie en overeenstemming wordt gemanifesteerd met mijn hemelse Zelf. Engelwortel is mijn liefdevolle gids op deze weg. Er is geen chaos of paniek nodig om een Nieuwe Aarde te creëren, ook dat is een schijngestalte van de oude wereld die samen met deze oude realiteit nu in duigen valt. Samen staan wij nu hier, stralend en wel en het licht gaat aan in allen om ons heen. Zoals de Engelwortel het hemelse Zijn op Aarde heeft geperfectioneerd, zo nu ook wij. Dankje Engelwortel.