Kaardebol,
Dipsacus fullonum
 
Wie met de energie van kaardebol wil werken mag zich gaan opmaken voor een krachtig medicijn, want dat is deze vriend uit de distelfamilie zeer zeker. Kaardebol werkt het liefst met mensen die bereid zijn zichzelf volledig te geven, de onderste steen boven willen halen en comfortzones links laten liggen. Dat klinkt heftig en bij tijden is dat ook zo, maar het is niet om je te pijnigen of te martelen, het is om je te helpen alle sluiers van illusie van je af te werpen om te ontdekken wie je werkelijk bent en dat is een grote daad van liefde.
 
Kaardebol groeit graag op ruigten en zogenaamde verstoorde gronden, daar voelt hij zich thuis, want daar kan hij zijn helende kwaliteiten inzetten. Kaardebol zoekt de moeilijkere plekken op, want hij weet dat daar zijn talenten het beste uit de verf komen. Net als bij mensen eigenlijk... Wanneer je depressief bent of zodanig getraumatiseerd in je leven dat je het gewoon (even) niet meer ziet zitten dan is het medicijn van de kaardebol op zijn krachtigst. Hij zalft je wonden niet, haalt de pijn niet voor je weg. Hij helpt je een ander perspectief te vinden. Een andere manier om met je pijn om te gaan om zodoende, met de pijn als hulpmiddel, jezelf te transformeren naar een hoger bewustzijn. Om dit te bewerkstelligen vraagt hij wel wat van je, namelijk dat je volledig JA zegt tegen dit proces. Het is een besluit die je innerlijk neemt en je voelt al wel aan dat wanneer je dit doet je je innerlijke demonen wakker zult maken om volledig te worden gezien. Dat is best even spannend en natuurlijk krijg je daar de kriebels van. Je wilt je vege lijf redden van de vergetelheid. Het is de angst voor de dood die bij ons allemaal stevig zit ingebakken. Het is ook diezelfde angst die je ervan weerhoudt om volledig te ontplooien in het verhoogde bewustzijn dat jij bent.
 
Daarom vraagt kaardebol niets meer en niets minder van je dan jezelf volledig over te geven. Niet aan een of andere macht die buiten jezelf ligt, maar aan je innerlijk zelf, de diepste bron die je bent onder al deze facetten van je bestaan waar je 'ik' tegen zegt. Het is de plek van ervaren, waar oordelen er niet meer toe doen, want je Goddelijk Zelf oordeelt niet. Jouw Goddelijk Zelf, Jij, bent hier voor een ervaring op aarde. Dit gebeurt continu, alles wat je beleeft is een ervaring die Jouw doen groeien, rijker maken, bewuster maken. Het is het oordeel waar hem de kneep zit, want zodra je iets als 'goed' of 'fout' bestempel is het, in ieder geval in jouw waarnemingsveld, niet meer onderdeel van de eenheid, maar is het gecategoriseerd in één van je overzichtelijke vakjes waar je de wereld zo mooi in hebt ingedeeld. Op zich ook nog prima, je moest toch komen ervaren? Dingen leren, voelen, beleven, enzovoorts? Inderdaad en ook afgescheidenheid ervaren op zich is al een wonderlijk iets... tot je op een punt komt waarop het begint te knijpen. Je wordt ziek, je krijgt pech en niet zo'n beetje ook, zwaar depressief of wat dan ook wat niet bij je natuurlijke staat van zijn past; Vrede & Overvloed. Het afgescheiden zijn begint zijn tol te eisen. De ervaringen die je niet in je leven accepteert, de pijn die je niet wil voelen, de mensen die je kwaad doen, allemaal wijzen ze naar het punt in jou waar jij 'iets' hebt afgewezen. Dat 'iets' is van jou, wil gezien worden, erkend worden, wil weer één zijn met de rest van jou en daarmee met de rest van de kosmos, want ook het ervaren van eenheid is je natuurlijke staat van zijn.
 
Je trauma kan zijn oorsprong vinden in dit leven, maar ook in voorgaande en nog steeds je leven beïnvloeden. Geen nood kaardebol gaat door tot de klus geklaard is, net als jij. Je kan je voorstellen dat er heel veel op je af kan komen en dat dit niet altijd even makkelijk voor je zal zijn om te moeten verwerken. Durf hierin op jezelf te vertrouwen. Je Hogere Zelf geeft je nooit meer dan wat je op dat moment aankan en kaardebol zal de laatste zijn om daar nog een schepje bovenop te gaan doen. Hij wil je helpen in deze processen door je grondig te reinigen van vele laag-frequente energieën die je mate van perceptie op een zelfde laag niveau houden als die van de energieën die in je verankerd zijn. Hij gaat diep, letterlijk tot op het bot om ook die laatste restjes die je proberen klein te houden te zuiveren en om dat goed te kunnen doen moet je kennis nemen dat dit ook iets is wat in je gebeurt. Om volledig te helen mag je het niet langer afwijzen zegt kaardebol. Neem het waar, oordeel niet, erken dat het iets is wat bij je hoort, voel de emoties die hiermee gepaard gaan en laat ze stromen. Gedane zaken nemen geen keer en gedane zaken hebben geen macht meer over je als je ze volledig kan omarmen. Langzaam keert de vrede weer terug in je bestaan. Je voelt je weer gedragen, je depressie is opgeklaard en je ziet de depressie niet langer als je vijand, maar als je vriend, die je kwam vertellen dat het tijd is om jezelf te omarmen in al je volledigheid. Een daad van liefde.
 
Op dit pad, het is een pad wat we allemaal bewandelen al dan niet bewust, ben je een strijder. Iedere keer dat je jezelf heelt, een aspect hebt teruggenomen uit de illusie van afgescheidenheid groei je en wordt je licht weer een beetje sterker. Tot de volgende blokkade zich opwerpt en je het gevoel hebt dat je weer helemaal van voren af aan mag gaan beginnen, maar ook deze keer wordt je weer meester van de situatie. Vertrouw daar op, je hebt het duizenden keren gedaan en wie weet hoe vaak dit proces zich nog voor je mag gaan herhalen? Op een gegeven moment begint er iets te dagen kijkend naar de bloeiwijze van de prachtige kaardebol... Alles wat je terugvindt is jezelf. Alles wat je hebt verloren of afgewezen is ooit van jou geweest en je hebt er keihard voor moeten vechten om het terug te krijgen. Bloed, zweet en tranen ehb je vergoten om het verlies van jezelf en je ziet; ik heb het terug, maar er is meer... Het is bewust, daar waar ik eerder onbewust was. Ik heb mezelf verloren zodat ik mezelf mocht leren kennen. Zoals de bloem van kaardebol die vakje voor vakje paars kleurt. Van onderen beginnend, naar boven werkend... Totdat je alle vakjes weer opnieuw hebt laten schijnen en je dus werkelijk een verlicht person bent. Dit is wat kaardebol ons wilde leren. Onze pijn en wanhoop zijn niet voor niets, het is de heilige missie waar je voor gekozen hebt. Verlies jezelf en ga op zoek. Scheid af om de eenheid weer te vinden. Maak jezelf en daarmee alles in de eenheid tot in oneindigheid bewust..