Kikkerbeet,
Hydrocharis morsus-ranae

Het zijn net ieniemienie waterlelietjes die op het water drijven, de kikkerbeet is een klein plantje, maar kan als hij zich ergens thuis voelt, grote oppervlakten water bedekken. In de zomer komen daar ook nog eens prachtig witte bloempjes bij. De kikkerbeet is mooi. Zoals de naam al doet vermoeden voelt kikkerbeet zich thuis in wateren waar ook de groene kikker graag verblijft; rustige watertjes die schoon en fris zijn. Kikkerbeet zelf zorgt ook voor het behoud van deze gezonde omstandigheden waar ook weer veel ander waterleven van profiteert. Ze is een welkome gast in het water, de boel mooier en frisser makend voor iedereen die het water met dit plantje deelt. Behalve algen, die hebben lekker pech. Afstemmend op deze plant en het wezen van de kikkerbeet word ik heel erg blij. Het is de energie van een vrolijke werker, van iemand die blij wordt en geniet van het mooier maken van een omgeving door er met bezieling en levensvreugde zijn of haar eigen inbreng aan toe te voegen. Zo verhoogt kikkerbeet de energie van de plekken waar ze is. Het is net een kleine toverwereld, kijkend naar dit plantje en de magie is werkelijk voelbaar. Het maakt je vrolijk, licht en blij. Het is een fijn plantje om bij te zijn wanneer je nogal veel in je hoofd blijft zitten. Een mooie nimf laat zich zien, magisch waterwezen: Ze nodigt je uit bij haar te komen en te spelen met de elfjes, nimfen en andere waterwezens die haar als een speelplek zien. Sprankelende energie. De pixies zijn er ook... ;) Ik merk dat zowel de deva van de plant als dit nimfje samen vertellen, een wisselwerking van energieeën die liefdevol met elkaar harmoniëren. De deva is zacht, vriendelijk en haar grote talenten behelsen o.a. zuivering, stilte, liefdevolle eenheid en manifestatie van licht. De nimf, zij speelt daarmee, brengt het in contact met anderen om haar heen, haalt het verder omhoog door ermee te spelen en samen worden ze hier heel erg blij van. Een groot gevoel van liefde en dankbaarheid straalt in wederkerigheid naar elkaar uit.

Zorgeloos drijft ze over het water en doet waar zij het best in is, de deva, puur vanuit haar oorspronkelijke natuur. Ze spreekt over schoonheid, dat is belangrijk om in de tekst te verwerken zegt ze, want wanneer je puur en in harmonie met je eigen natuur je dingen doet dan creëer je automatisch schoonheid. Het kan niet anders, want je bent gewoon zelf ook heel mooi en wanneer je dit omarmt en accepteert van jezelf maak je de wereld mooier met je zijn en met de dingen die je doet. Al hoef je er natuurlijk niet iets voor te doen als je daar geen zin in hebt. Het mag wel. als je dat leuk vindt. Het vrije benadrukt ze ook. Vrij en onomwonden doen wat je bezielt of het gewoon helemaal puur zijn. Whatever floats your boat! Kikkerbeet spreekt de vrije Ziel in je aan en nodigt deze uit te komen spelen in de wereld.

En wanneer je dit dan omarmt dan begint de magie en trek je nog meer van dit moois aan in je leven. Kikkerbeet weet dit en ziet het keer op keer bevestigd worden wanneer elfjes op haar blaadjes dansen, spelen en genieten. Ze wordt er blij van, de elfjes worden blij van haar en samen brengen ze nóg meer mooie hoge energie de wereld in. Ze versterken elkaar zoals ook wij dat doen wanneer we liefdevol en vol vreugde te werk gaan; als vanzelf worden er glimlachjes getoverd op de mensen om je heen. Het gebeurt vanzelf, mensen voelen je energie en het maakt ze blij. als rimpelende golfjes verspreiden schoonheid, licht en liefde zich verder de wereld in. En dat alleen omdat jij eindelijk bent gaan geloven dat ook jij mooi bent, dat ook jij ertoe doet en dat je hier helemaal niets voor hoeft te doen. Enkel loslaten wat je is aangeleerd, weg van oude dogma's en patronen die gemaakt zijn om je gekluisterd te houden. Je Ziel is vrij, wees als je vrije Ziel en zo verbindt je je daarmee en breng je al dat moois met jou mee de wereld in.

Kikkerbeet zuivert ook, zoals vele waterplanten, en ook het dier waar zij zich nauw verbonden mee voelt, de kikker zelf, staat voor reiniging, zuivering en transformatie. Ook in het woordje schoonheid zit het al: Schoon. Soms kan ze je dan ook vragen om bij jezelf na te gaan wat schoon is en wat niet. Wat mag er gezuiverd worden om je licht optimaal te kunnen laten schijnen? Let wel, er is geen oordeel, ze biedt je enkel de mogelijkheid om met haar te komen spelen op deze hogere frequentie waar alles 'schoon' is. Het is een frequentie waar jij ook aanwezig bent en wat mee wil scheppen aan de mooie paradijselijke Aarde. Kikkerbeet vraagt je om én helpt je om je lichaam schoon te maken en te houden opdat deze hogere trillingen goed in je lijf in kunnen dalen en met je lijf ook echt de handen en voeten krijgen om te doen waarvoor het is bedoeld: Hemel op Aarde creëren. Hoe dat eruit ziet is voor ieder weer wat anders. Dat mag je voor jezelf uitzoeken. Het mag echter vrij en losjes gaan ontstaan. Voel maar en vertrouw maar op je innerlijke wijsheid en speel ermee.

Kikkerbeet nodigt echt tot spelen uit. ze spreekt over diepgaande en transformatieve processen als een middagje in de speeltuin; het is leuk! Het is zeker leuk als je je herinnert wie je bent en waarom je hier bent. Nee, geen hoofdelijke verklaringen hierbij die alles graag in het hokjes ziet en op een versimpelde manier 'begrijpt' (en het dus niet snapt, hihi!), maar een overgave aan de stroom, aan de goddelijkheid in jou en mij en kikkerbeet en al die andere mooie vormen van bewustzijn die hier nu samen met jou op de Aarde zijn. Laten we samen spelen, genieten van de reis en als we later achterom gaan kijken dan zien we, dat we een spoor van stralende bloemen hebben achtergelaten op ons pad, enkel door puur te zijn wie ze zijn, overgevend aan de magie van het leven die alles zo fantastisch kan doordringen met glitters en met spetters en met sprankels. Dankje kikkerbeet.