Klaproos,
Papaver rhoeas.

Klaproosjes zijn welbekend en een opvallende verschijning in het veld met hun felrode bloemblaadjes. 
Alhoewel ze in meerdere kleuren en varianten voorkomen, zijn de rode over het algemeen wel de bekendste. Ze groeien graag op verstoorde gronden en komen hier heling brengen met hun zachte, tere, bijna droomachtige aanwezigheid die alhoewel kwetsbaar toch ook krachtig kan zijn. Dit vertelt ons meteen al het een en ander over de energie van dit bijzondere plantje.
Vanmorgen vroeg zag ik haar bloeien en stelde ze zich voor aan mij als 'heelmeester van de droomwereld' en zo ontstond het initiatief om een stukje aan haar te wijden en mij in haar energie te verdiepen. Ze gaf te kennen gekend te willen worden en haar voelend voel ik me wederom dankbaar en verwonderd over al die mooie wezens om ons heen, waarvan de klaproos er eentje is. 


Ze neemt me mee, sust me in een zachte slaap en neemt me mee naar de droomwereld. Met haar is dat een fijne reis, eentje waar je je in gekoesterd en geborgen voelt en waarin je voelt dat er op je wordt gepast terwijl jijzelf in alle rust de diepere lagen van jezelf kan gaan schouwen en ontdekken. 
'In de droomwereld vindt je de oorsprongen van al je pijnen,' vertelt ze. Je gaat voorbij de oppervlakte en de klacht die je tijdens je dagbewustzijn ervaart en ontdekt wat er aan ten grondslag ligt.
'Alles vindt zijn oorsprong in de droom en naar de droom keren we iedere nacht weer terug en wanneer we sterven keren we ook weer terug naar deze realiteit,' gaat ze door. Ze voelt een beetje als een poort of als een brug die ons helpt oversteken. Het voelt heel liefdevol en ze geeft te kennen dat dit gevoel van liefde de 'eigenlijke realiteit' is en dat wij mensen leren in de stof om hiermee in overeenstemming te scheppen en zo ook bewuste en liefdevolle scheppers aan worden zijn. Daarom vergeten we deze realiteit en spenderen we een groot deel van ons leven door hiernaar weer op zoek te gaan. 
'Iedereen zoekt hiernaar,' zegt ze, 'alleen niet iedereen weet dat meer en is zelfs dat vergeten.' 
Zachtjes glimt ze bij die opmerking, want ze weet dat het zo dient te zijn en ziet er geen falen of fouten in, enkel een ontdekkingsreis waarin we onszelf zijn vergeten en weer aan het vinden zijn.
Ze vindt ons dapper en heeft respect voor hetgeen we doen. Als we alles tot 1 vraag of opmerking zouden moeten samenvatten, zou die van de klaproos, bij alles wat je doet, denkt of ervaart kunnen zijn:
Is het liefde? 

Een toetsvraag die op alles toegepast kan worden. Dit betekent niet dat alles altijd maar zacht en zoetsappig moet zijn, soms wel en is de zachtheid van ons wezen hervinden precies hetgene we nodig hebben. Andere momenten kan het zijn een duidelijke grens te stellen of breken met iemand die parasiteert op je energie en hier maar niet mee op wil houden. Dat is soms lastig, maar weet dan, dat dit niet alleen een daad van liefde naar jezelf, maar óók naar die ander is, want je doorbreekt een patroon van liefdeloosheid waar uiteindelijk niemand mee gedient is. Zo werkt liefde; als het wérkelijk liefde is, is het goed voor allemaal en ja, soms is dat ook pijnlijk en mag je dit in liefde (en in de zachtheid van je wezen) omarmen en geborgen houden; koesterend en helend in je heilig wezen.

Klaproos is daarom kwetsbaar en teer in haar verschijning, want zo kan de liefdevolle stroom moeiteloos door haar heen stromen en wordt het niet 'in vormpjes geduwd,' ze bloeit stralend, open, kwetsbaar én op verstoorde gronden: Waar die zachte, helende energie juist zo weldadig is, in een verharde of overprikkelde omgeving. Zo in het land, zo ook in de mens: Pantsers en verhardingen worden zacht, overmatige prikkels vloeien weg en je ontspant; jezelf weer openend voor de liefdevolle stroom die inherent aan je Zijn is en je alzo weer kan helen en herstellen, opladen en wel-zijn.
Ze houdt niet vast, de klaproos, maar doorleeft de situatie met open hart, wat die situatie ook is en helpt ook ons zaken opnieuw (in verbinding met je liefdevolle Zelf) te doorleven opdat he tkan helen en losgelaten worden.
Klaproos helpt je de verbinding met je liefdevolle (eeuwig) Zijn opnieuw te vinden en herstellen middenin een (verstoorde) wereld vól prikkels en uitdagingen die bedoeld zijn om je juist dat te leren: Bij jezelf blijven ondanks alles, keuzes maken gebaseerd en komend vanuit je liefdevolle Zelf en zo bewuste schepper wordend in overeenstemming met Bron. Ze vindt de wereld dan ook niet fout, het is een school waarin je uitgedaagd en geprikkeld wordt.

Klaproos brengt je thuis in de droom en als je dit alles goed en wel beschouwd, dan merk je dat eigenlijk deze fysieke wereld de zogenaamde droom is: Een simulatie die we gekozen hebben om ervaringen en lessen op te doen die dienend zijn aan ons eeuwig, liefdevolle wezen en wanneer we slapen zijn we eventjes weer wakker en vaker wel dan niet zijn we dit in de ochtend weer vergeten en denken we dat we wakker zijn geworden in weer een nieuwe dag en nieuwe droom. Best lollig eigenlijk. :) 
Maak je dan maar ook niet al te druk, wees in liefde bij jezelf en laat je leiden door deze innerlijke zachte kracht die eigenlijk de Jij is die zachtjes fluistert door het hart en geen hardheid nodig heeft om zichzelf te manifesteren, ze Ís... En laat je helpen als je wil de balans opnieuw te vinden door mooie wezens zoals klaproos die net als jij alleen maar liefde zijn.