Korenbloem,
Centaurea cyanus

 

De korenbloem was vroeger algemeen in Nederland, maar wordt zeldzamer. Het is een bijzonder zachte heler deze prachtige plant en zijn Latijnse naam geeft ons een mooie hint: 'Centaurea' oftewel centaur, welke verwijst naar wie de plant is vernoemd: Cheiron. Cheiron vindt je ook in de astrologie terug, hij is een centaur met grote helende eigenschappen en staat ook wel bekend als 'de gewonde heler.' Hij helpt je de diepe wonden in jezelf te vinden en herkennen opdat er heling en transformatie op dat vlak kan plaatsvinden. Eenmaal de wond geheeld ben je niet dezelfde als voorheen, je bent gegroeid en bewuster geworden. Zwakheden worden talenten en hulpmiddelen om verder te komen in het leven, oftewel verder te groeien naar hogere hoogten, steeds dichter bij je ware aard. De korenbloem helpt ook daarbij. Zachtjes brengt ze je terug bij jezelf. Starend in haar bloemen voel je je ontspannen en kalmer worden en zonder al te veel verzet kom je uit bij de bron van je innerlijke pijn, iets wat tot voor kort nog bijna onmogelijk leek is nu ineens zomaar binnen handbereik. Alle pantsers, rookgordijnen en strijdlust waarmee je je groot hield voor de buitenwereld doen er niet meer toe. Ze blijken je zelfs af te houden van je ware aard terwijl je (onbewust) om je pijn heen danst en zo bij je kern weg blijft en ook, de kern van je pijn die als een blokkade voor dit vredig centrum zit. Korenbloem laat je zien hoe moeiteloos het kan zijn om weer te herstellen en helen; terugkerend naar je natuurlijke staat van Zijn. Alles wat nodig was, was liefde en compassie voor jezelf. De ervaringen die je maken tot wie je bent blijken ook niet waar te zijn. Je bent je ervaringen niet en ook niet de gevolgen daarvan. Je bent een prachtig licht en liefdevol wezen die stilletjes vanuit je kern alles gadeslaat en jou en de wereld puur en onbevangen kan zien. Zonder oordeel en vol van liefde.

Terugkerend naar dit, is terugkeren naar je eigen Heilig Zijn en je lichaam en je wereld vormen zich daarnaar. Zonder de vertroebeling van de kwetsuren daaromheen, puur. In het oog van deze pure liefde veranderen je kwetsuren en gaan meetrillen op deze hogere vibratie waar angst geen grip meer heeft. De korenbloem representeert dat oog in de fysieke realiteit en het is dan ook geen wonder (of toch wel!) dat de korenbloem ook op fysiek niveau de ogen heelt, zuivert en verlevendigt. Deze mooie plant helpt je puur en onbevangen naar jezelf en naar de wereld om je heen te kijken. Door dit oog heen ga je terug naar binnen en maak je opnieuw connectie met Bron. Na de verbinding te hebben gemaakt komt de energie van Bron, jouw Bron, terug als een zachte liefdevolle golf waarin alles heelt en weer gaat stralen. Je bent weer terug bij jezelf en dit straalt door je hele wezen heen in deze wereld.

Zoals je jezelf geheeld hebt, wordt je nu een helende invloed voor je omgeving. Puur en enkel door te zijn wie je zo natuurlijk bent. Mensen voelen het in je nabijheid en ook hun pantsers verzachten. Ook zij worden nu geholpen dezelfde weg naar binnen te maken en weer te helen. Natuurlijk is dit voor iedereen een eigen keuze om hier wel of niet in mee te gaan en dat is goed. Je hoeft ze niet te overtuigen hoe geweldig het is. Enkel het Zijn is voldoende en wie er klaar voor is zal ook het stokje op gaan pakken en de golf van liefdevolle Bronenergie golft verder de wereld in. Je voelt dat deze 'golf' zoals we het nu spreekwoordelijk noemen nooit echt is weggeweest, het was de connectie die we niet langer konden ervaren omdat onze trauma's er als een stoorzender tussenzaten en die is nu opgelost in dit liefdevolle bad.

Het heeft je nog meer opgeleverd. Hetgeen ooit van nature tot je kwam en wat je gewoon puur was, daar heb je nu voor moeten vechten, knokken en het heeft je pijn gedaan dit te verliezen. Allemaal ervoor zorgend dat je (uiteindelijk) hier heel bewust mee om bent gegaan en ervan hebt geleerd. Je bent bezig een bewuste schepper te worden, reizend door en lerend van je pijn en achteraf gezien bleken dit ook geschenken te zijn waar je Ziel voor jou om vroeg om je verder op weg te helpen. Soms is dit lastig om het maar even vriendelijk uit te drukken. Het is dan ook fijn om te weten dat er plantwezens zoals de korenbloem op Aarde zijn die je zachtjes bij de hand nemen en je weer thuis kunnen brengen bij jezelf en bij Bron. Een taak die ze met liefdevolle zorg en aandacht uitvoert in deze realiteit voor jou en het geheel.

Korenbloem helpt je te ontwaken na je lange reis door zo zoveel ervaringen in dit leven en in andere en net als Cheiron, de centaur-heelmeester, brengt ze je liefdevol door je pijn heen weer terug bij je bent, onderwijl je pijn weer transformend naar de oorspronkelijke staat van heelheid.

Dankje Korenbloem.