Madeliefje,
Bellis perennis

Wie kent ze niet? Madeliefjes, misschien wel de bekendste soort onder alle planten. Dit kleine wondertje is ook gewoon op heel veel plekken te vinden, bloeit vroeg, lang en talrijk en is ondanks het kleine formaat dan ook moeilijk te missen. Ook in de folklore is de madelief vaak terug te vinden.
Zo staat is ze in de oude Noorse mythologie gewijd aan de godin Freya en staat ze symbool voor liefde en vructhbaarheid. Zaken als puurheid, zuiverhuid, schoonheid, levensvreugde, trouw en onschuld, worden ook vaak aan dit plantje toegedicht. Klein maar fijn zullen we maar zeggen. ;)

Afstemmend op haar aanwezigheid gaat vergezeld met etherisch gezang; een blij en vreugdevol lied uit het elfenrijk welke alles doet verlichten, doet stralen. Een beetje als het madeliefje zelf, die ook alles lichter maakt met haar stralende aanwezigheid in het veld. Madeliefje maakt schoon en daarmee in lijn met het pure en onschuldige deel van jou wat ook licht en schoon is. Ze helpt je dit weer terugvinden in jezelf en helpt met het schoon wassen van je etherische lichamen die soms vervuild raken door bijvoorbeeld trauma of externe invloeden die je hoogste goed niet dienen. Ze vecht niet tegen deze zwaarte, ze zingt haar hoogste lied en samen met haar ga je weer trillen op de frequentie van je puurste, mooiste Zijn.

Ze wordt vaak geassioceerd met kinderen en het innerlijk kind in onszelf en ook hier zien we haar connectie met de onschuld: De pure essentie van wie we zijn. Ze kan ook helpen bij kinderen die zich niet veilig voelen in de wereld en deze als hard en traumatisch ervaren, of bij volwassenen die door vergelijkbare ervaringen de connectie met hun innerlijk kind zijn verloren en op onbewust niveau eigenlijk nog steeds het 'verloren kind' zijn die zich onveilig of gekwetst voelt. Madeliefje zingt voor je Ziel, zingt voor je puurste Zelf en helpt je herinneren dat deze schoonheid ten alle tijde in je zit, wat er ook is gebeurd, wat je ook maar mag verzwaren, het liefdevolle licht in jou straalt altijd voor jou: In jou en in heel de wereld. De pijn die je voelt zijn zaken die hiermee niet resoneren. Je hoeft er niet tegen te vechten, maar je mag je innerlijk (hoogste) lied weer zingen en weer ín je licht gaan staan. Herinner je het pure wezen wat je bént en je leven vormt zich weer in overeenstemming. Als volwassene ben jij in staat het kind in jou te koesteren, beschermen, voeden en verzorgen en hem of haar te geven wat je wellicht gemist hebt in je jonge jaren als kind.

Speels en vrij gaat de madelief haar gang. Sommige mogen denken dat puurheid en onschuld tekenen van kwetsbaarheid of zwakte zijn, maar ze vergeten hierbij de kracht van kwetsbaarheid die zeker niet gering is. Je ziet het aan de groeiwijze van dit mooie plantje vrolijk haar gang gaat ondanks kuddes grazers of fanatieke grasmaaiers en blijft stralen als altijd. Ook hier valt ze de 'aanvallers' niet aan, maar dankt ze hen voor de ruimte die ze voor haar hebben gemaakt. En wanneer al dat 'harde en bepantserde' eindelijk (in jou) breekt, straal je net als madeliefje zelf nog net zo mooi als anders en is dit zuivere licht, nu vrij van belemmering, ook helder in deze wereld te zien. 
Liefs van Madelief!