Malrove,
Marrubium vulgare

Een bijzonder houtachtig kruid wat in Nederland inmiddels zeer zeldzaam is geworden. Liefhebbers van gebruik van dit kruid kunnen hem dan ook het beste in eigen tuin kweken (dat is namelijk niet heel moeilijk) en hem in de natuur laten staan waar deze nog groeit. Malrove is voor tal van doeleinden geschikt en heilzaam, maar zoals jullie weten, ga ik hier dieper op de energie en boodschappen van de plant in, welke overigens parallel lopen met de gebieden waarop de plant inzetbaar is bij de geneeskunde. Met de energie van de plant gaan we een kijkje nemen achter de verschijnselen waarbij de plant heilzaam en actief, een stukje dichter bij de Bron... Vandaag dus Malrove!

Malrove is een kruid wat al sinds de oudheid geliefd is. In het oude Egypte is deze plant bijvoorbeeld gewijd aan de god Horus en werd hij al ingezet voor het zuiveren en helen van lichaam en geest. Malrove is namelijk als een frisse wind voor je systeem en zal je met liefde bevrijden van hetgeen je tegenhoudt en blokkeert. Drink een theetje van deze plant of.... ga eens bij hem zitten en wordt stil, Malrove neemt je mee naar binnen bij jezelf. Deze mooie plant helpt je wanneer je de connectie met (je) Bron verloren bent in je leven. Dit kan tal van oorzaken hebben; je leeft teveel in je hoofd of in angst, stukken van je Zijn zijn afgesneden door heftige gebeurtenissen, vervuiling van lichaam en geest belemmeren de verbinding, noem maar op, het gebeurt ons allemaal in meer of mindere mate en het is daarom goed om voor jezelf te zorgen en de verbinding met 'binnen' te eren, verzorgen, herstellen en in stand te houden. Malrove waait vriendelijk door je heen en ruimt op wat in de weg zit, het waait uit je systeem. Ze maakt open wat vastzit en helpt de energiestromen in je lijf optimaal te functioneren zodat al dat mooie licht van Bron in elke cel van je lichaam door kan dringen en deze in resonantie mee kunnen stralen, oftewel; jou laat stralen vanuit je puurste natuur.

Malrove is licht. Deze zin van maar 3 woordjes hoort volgens haar in deze tekst thuis en zegt eigenlijk alles al. Ze wil ons ermee ook herinneren dat wij ook licht zijn. Dit is belangrijk om je te beseffen, want het zet de zaken in een ander perspectief, of in een ander licht als je dat liever hebt. Waar het donker is, daar ben jij niet. De plekken in je lijf en leden die niet optimaal stromen missen 'jouw.' Hoe vaak gebeurt het ons wanneer we pijn hebben of verdriet dat we de gebieden waar dit aangeraakt worden proberen te vermijden? De spierpijn in je rug zorgt ervoor dat je hem ontlast en nog strammer gaat bewegen door de verkramping die erbij ontstaat. Uiteraard zijn niet alle werkzaamheden zinvol bij een gevoelige rug, maar voel hem eens even, ook de pijn, de stramheid, enzovoorts en wees er even met liefdevolle aandacht bij. Hou van je rug, misschien een lekker dansje waarbij je binnen grenzen blijft die goed voor je zijn, maar hem tóch beweegt en daarmee helpt de stromen weer op gang te brengen. Wat je ook doet of hoe, het is de liefdevolle aandacht van jezelf die een grote helende werking heeft op wat er ook maar mag zijn (of mist). Liefdevolle aandacht brengt je in verbinding met die vredige Bron in jezelf. (Tijdens dit schrijven speelt de radio: Just let your love flow! )

Hetzelfde geldt bij meer geestelijke trauma's. Geef het liefde, geef het je liefdevolle aandacht en zorg ook hier voor jezelf. Ook hier ligt een deel van je bewustzijn, van je eenheid wat ertoe doet. Malrove is een heelmeester van bewustzijn en helpt je heel je wezen te omarmen. Malrove helpt heel je wezen eraan te herinneren dat het licht ís, dat het erbij hoort en onderdeel van de eenheid is waar alles deel van uitmaakt. Zachtjes, vriendelijk en ondersteunend werkt Malrve voor je hoogste goed en je heilig Zijn en helpt ons hier op Aarde om dit zo goed mogelijk te manifesteren in de 'dichtere' realiteit, wat natuurlijk net zo licht is als de lichtrijken die 'hoger' in frequentie zijn. Hier worden we ons bewust van dit proces en deze diepe kennis die in ons allen aanwezig is. We leren, leven, groeien in een dualistische wereld en omarmen bewustzijn en verliezen het. Met groeien en opstaan onszelf beter leren kennend. Malrove brengt je in dit proces terug bij jezelf wanneer je verdwaald bent geraakt voor je gevoel. Een gids en geleide naar je puurste puurste Zelf.

Grappig genoeg eenmaal aangekomen bij dit heldere wezen in jezelf kan het zijn dat je merkt dat je nooit echt weggeweest bent, je ervoer het enkel zo en je bent je gewaar van ook de liefde in die meer donkere processen die je helpen op je weg naar verlichting en eenwording, wat je dus eigenlijk al die tijd al was, maar niet meer wist. Je hebt echter veel geleerd op deze reizen door de stof. Lessen waar Malrove je bij kan helpen gaan over onder andere 'aanwezig zijn met je hoogste bewustzijn', want waar deze is, is eenheid, liefde, bewustzijn en verbinding met Bron. Waar de schoen wringt mist 'licht', mis jij, ga daarnaartoe en wees aanwezig met heel je lichte liefdevolle Zijn. Het klinkt heel simpel en dat is het ook, je wereld inclusief jijzelf transformeren volledig in overeenstemming met deze hoogste versie van jezelf.

Wie deze tekst leest kan zich misschien al voorstellen wat een fijne plant Malrove is bij processen van de dood. Ook hier geef je je volledig over aan je hoogste Zelf en wordt je wedergeboren in je eigen universele Licht. Ook hier verruil je illusie voor werkelijkheid. De dood vindt plaats aan het eind van je leven, maar ook eerder al in veel gevallen. We praten hier over de zogenaamde crises die je leven op de kop zetten en waar je getransformeerd uit wordt wedergeboren. Tijdens deze processen ontwaak je (delen van) jezelf en ben je in staat meer in verbinding met je Ziel/essentie te leven en meer van je authentieke licht en Zijn in dit leven vast te houden en door te laten stralen in de stof... Je bent een wonderlijke , krachtige katalysator van Goddelijk Bewustzijn in de stof. Malrove helpt je de barriéres slechten en ruim baan te geven aan Goddelijke wat in jou wedergeboren wil worden.

Een frisse wind voor en door je Ziel, waar de Malrove door je systeem heen waait frist alles op, wordt alles schoon en is er optimale ruimte voor het Goddelijk Licht in jou om te stralen. Je transfmoreert en de wereld transformeert met je mee. Er is geen ruimte meer voor illusie en onwaarheden, want alles lost op in dit licht, alles wordt teruggevoegd in de Eenheid na de reis door stof en illusie. diepe vrede overvalt en je weet: Dit is wie ik Ben. Ik Ben Wie Ik Ben. Dankjewel Malrove voor je hulp en begeleiding op ons pad.