Ogentroost,
Euphrasia officinalis
 
Ogentroost, alleen de naam al maakt je zachter... Dit kleine plantje is in veel ruigere landschappen te vinden. Daar waar weinig bemest en/of beheert wordt groeit ogentroost graag tussen grassen en andere veldbloemen. Er zijn diverse ondersoorten, met elk weer een eigen voorkeursgebied. De lieflijkheid hebben ze allemaal gemeen.
 
Ogentroost, de naam zegt het al, werkt op geneeskrachtig vlak bij veel klachten van het oog en dit is op energetisch gebied niet anders. Ogentroost helpt je de wereld helder te zien. Met name wanneer jij je ogen gesloten hebt omdat je teveel leed voor ogen hebt gekregen helpt ogentroost je. Ze laat je de wereld weer zien zoals die is. Een wonderlijke plek vol scheppingskracht, dynamiek en schoonheid. Want zo ziet dit schone plantje het en ze is verheugd bij de aanblik van wat er allemaal gecreëerd wordt. Ze ziet de wereld als een paradijs en dat is het in wezen ook. Ze helpt ons mensen op die gebieden waar wij dit gevoel even hebben verloren en opent ons de ogen voor de magie van het leven. Maak je even los van de sleur en kijk weer als een kind is wat ogentroost je wil vertellen. Elke dag nieuw en fris en elke dag vol wonderen voor jou om te mogen gaan ontdekken! Zo brengt ogentroost de vreugde terug in je leven.
 
Ogentroost is zacht, heel zacht, zelfs daar waar het leven verhardt is geraakt door pijnlijke ervaringen. Ogentroost blijft zacht en vriendelijk en daarom kunnen de verhardingen in je leven niet langer hard blijven als ogentroost ze aanraakt met haar zachte energie. Harde stukken die je van je bron afsnijden brokkelen af en je energie gaat weer stromen. Je lichaam vult zich weer met het licht waaruit je geboren bent en waar je deel van bent. Je wist dit natuurlijk wel, maar nu kun je het weer voelen en dat is toch wel even een verschil. Wederom valt vreugde je ten deel, want het is je natuurlijke staat van zijn. Het is hoe jij je voelt als de blokkades die in je leven zijn ontstaan weer verdwijnen. Vaak gaat het oplossen en opruimen van dergelijke blokkades gepaard met het vrijkomen van de emoties die op dit stuk opgeslagen zijn. Ogentroost biedt je een veilige ruimte in haar energieveld waarin je dit rustig kan laten gebeuren. Troosten kan ze goed. Ze troost je door er voor je te zijn. Ze laat je volledig toe en accepteert alles van je zoals het is en in deze ruimte van werkelijk onvoorwaardelijke liefde kan jij jezelf weer opnieuw vinden en omarmen. Als een kind in haar vreugde en als een moeder in haar troosten.
Ook dit plantje groeit redelijk onopvallend en wordt niet heel erg groot. Wederom een bevestiging dat we het niet altijd in de wolken hoeven te zoeken, maar dat alle geluk die we onszelf toewensen gewoon hier te vinden is.
 
Ogentroost opent je ogen en stelt je in staat jezelf in een ruimer perspectief te zien. Ze brengt je terug naar de reden waarom je hier bent en helpt je herinneren dat datgene wat je hier op aarde aan het beleven bent precies dat is; een beleving. Jij bent niet je pijn, jij bent niet je gedachten. Als je leven in duigen valt is dat niet het einde van de wereld, enkel een ervaring van je Hogere Zelf, Ziel, hoe je het maar wil noemen. Ogentroost biedt je perspectief door je eraan te herinneren dat de bloemen nog steeds rondom je bloeien, dat de aarde je nog steeds liefdevol draagt op je grote ontdekkingsreis, dat er altijd mooie kansen en gelegenheden voor je zijn om iets nieuws aan te grijpen. Verleg je focus. Ga uit je slachtofferrol om te zien dat je gezegend bent, altijd. Ogentroost biedt je nieuwe energie en schoont je hoofd van saboterende gedachtepatronen. Voor haar is het gewoon heel simpel: Het dient je in het ten volle beleven van je Goddelijkheid of niet. Klaar. Wat je niet dient mag je loslaten, laten stromen en niet langer meer krampachtig vasthouden. Het leven is bewegen, continu. Het leven is vertrouwen dat er altijd genoeg voor jou en iedereen is. Op deze manier leef je als de ogentroost en krijg je alles wat je lieve hartje begeert. Ja, dat is wat anders dan wat je lieve hoofdje begeert, hihi!
 
Met ogentroost als helper in je leven wacht er een leven vol geluk en energie op je. Je leeft vol vertrouwen in het hier en nu en je kan weer volop genieten van het wonder dat jij bent. Je gedachtepatronen zijn weer fris en nu de spinnenwebben uit je hoofd verdwenen zijn is je hoofd weer een stuk lichter. Zo licht dat de poorten naar je hogere rijken weer optimaal kunnen functioneren en de hemelse energie zich weer prachtig op aarde kan manifesteren via jou. Je kanaal is gezuiverd. Je stroomt weer, van boven naar beneden en vice versa. Elke cel in je lijf licht op en wat je bent dat trek je aan. Veel plezier daarmee!