Teunisbloem,

Oenothera var.

 

In diverse variëteiten is de Teunisbloem in ons landschap aanwezig. Kleine, grote, middelgrote. In duinen en het veld, liefst niet te rijk aan voeding en dan bij voorkeur nog verstoorde grond... Allemaal tekenen die ons het een en ander over deze mooie plant vertellen. Al is er natuurlijk nog veel meer. Voor de geneeskracht kijken we in deze verhalen eventjes niet te veel naar de fysieke mogelijkheden (Welke een gevolg van onderliggende oorzaken zijn), maar duiken we de geest in en leren zo ook haar geest kennen.

 

In de avonduren geschreven, wanneer ook de Teunisbloem haar bloemen opent, wanneer het moment gekomen is dat zij haar gaven met ons deelt. De zon gaat langzaam onder op een mooie zomeravond en dan besluit de Teunisbloem haar bloemen open te doen en juist nu haar licht op aarde te laten schijnen. Wanneer het donker is. Wanneer het stiller wordt. Wanneer vergeten en onderdrukte zaken wakker worden.

De Teunisbloem, zij schijnt haar licht hier op, want alles wil gezien worden en heel worden doe je met name door de onderdrukte en afgewezen aspecten van jezelf weer te omarmen en dit opnieuw toe te laten in je leven en bewustzijn.

Soms is dat moeilijk, of zelfs pijnlijk en Teunisbloem, zij weet dat. Daarom werkt ze graag zo zachtjes. Ze wiegt je zachtjes terwijl je tranen loskomen. Ze omarmt het vergeten kind dat in je leeft en stelt je gerust. Het is oké. Je mag er zijn. Je hoort erbij. Je bent goed zoals je bent. Dat zouden uitspraken van deze liefdevolle heelvrouwe kunnen zijn.

 

Ik noem haar niet voor niets vrouwe en geef haar bewust geen mannelijke naam, want ze is vrouwelijk in haar aard. Op dit gebied is haar helende aanwezigheid met name een verademing. Ze ziet de onderdrukte vrouw, op welke wijze ook, en we weten allemaal dat er heel wat leed op dit vlak is ontstaan in de afgelopen eeuwen en misschien zelfs wel langer. De vrouw is veel te lang een tweederangs mens geweest. Een leugen die diepe sporen in het bewustzijn van ons allemaal heeft achtergelaten. Teunisbloem haalt de vrouw daarom weer uit het duister en zet haar in het licht. Ze straalt speciaal voor jou en in haar licht kun je alles helder zien, zelfs in de donkerste van nachten, want Teunisbloem blijft schijnen, zelfs dan. Juist dan.

Ze blijft schijnen in jouw duisternis en alles komt nu aan het licht. De pijn, de trauma en de vele lagen verdriet en ze lossen op in deze liefdevolle aanwezigheid terwijl ze zonder oordeel in het licht worden gezet. Dit is niet alleen de kracht van Teunisbloem, maar ook van jou. Dit wil ze benadrukken. Ze helpt je echter je weg weer te hervinden wanneer je in het donker verdwaald bent en delen van jezelf niet meer terug kan vinden in deze, ogenschijnlijk, eindeloze duisternis.

Zachtjes blijft ze schijnen en gedoseerd komt alles bij je terug. Onvermoeibaar is ze, want ze is alleen maar liefde en die raakt bij dit geven nooit uitgeput. Je mag je tijd nemen om dit alles te verwerken, misschien door huilen, misschien wat anders. Als er al een wijze raad van Teunisbloem is dan is het deze: "Wees lief voor jezelf, wees zacht."

Want zo kunnen deze diep gewortelde kwetsuren losweken en je gehele energiesysteem grondig helen.

Ze blijft doorgaan tot je eindelijk jezelf weer ziet in je geheel, het Goddelijke Wezen wat de Heilige Vrouw belichaamt op aarde, illusies van valse macht, controle en overheersing verliezen hier hun kracht, want jij staat in je waarheid.

Je angst om gekwetst te worden mag je ook nu loslaten, want niks kan je nu nog deren. Je bent het overstegen.

Wat een kracht, wat een dapperheid, niet alleen van dit leven, maar van een tijdperk lang heb jij dit met je mee gedragen en doorstaan. Wauw.... 

 

Ook de man (en het mannelijke in de vrouw) mag zijn zachtere kanten omarmen met behulp van Teunisbloem en leren om wat vaker zijn hoofd te buigen. Hij mag zijn hart weer leren kennen en zijn stappen zetten in het leven in harmonie met de wijsheid van vrouw. Samen zijn zij ondersteunend en harmoniërend voor elkaar, mits niet vanuit trauma met elkaar verbonden, maar vanuit hun Authentieke Goddelijke waarheid.

We hebben hier met zijn allen nog wel wat werk in te doen, maar we gaan de goede kant op.

Zij heelt de dader en het slachtoffer, wetende dat wij allen beide zijn. Ze vraagt je enkel om eerlijk en oprecht je Ziel in te gaan kijken, want alleen dan kan werkelijk transformatie gaan ontstaan. Wees liefde. Wees liefde. Wees liefde. De uitdagin van ons allen en wanneer het eventjes mislukt, wees dan gewoon weer liefde. Je bent het namelijk waard en iets anders dient je simpelweg niet. Wees liefde zoals ook de Teunisbloem alleen maar liefde kan zijn omdat ze weet dat er niks anders is....

 

Velen werken hard aan dit helen en zorg dragen voor het collectief door goed voor onszelf te zorgen. Overhaast het niet, blijf zachtjes en liefdevol voor jezelf. Forceer het niet, maar laat het tot je komen door je hoofd te buigen en je hart zal leiding geven. Onvermoeibaar en vol liefde blijft Teunisbloem schijnen waar wij dat zelf nog niet zo heel erg goed kunnen.

Dankjewel mooie heelvrouwe Teunisbloem.