Vergeet me nietje,

Myosotis sylvativa

 

Wie kent ze niet, de vergeet me nietjes en wie wordt er niet een beetje zachter van van binnen bij de aanblik van de mooie roze en blauwe bloemetjes, zo zachtjes stralend en lieflijk in hun zijn?

Het is een bijzonder plantje, klein en fijn, maar toch niet makkelijk over het hoofd te zien, want stralen doen ze en harten raken al helemaal....
Het vergeet me nietje groeit makkelijk en doet het op vele plekken goed, een randje tussen 2 tegels is vaak al voldoende voor deze schoonheid om 'haar ding te doen.' Ze begint al vroeg in het voorjaar en mochten hagel, sneeuw en andere barre omstandigheden zich zo vroeg in het voorjaar nog voordoen, nou ja.... Dat houdt ze wel een poosje vol en doet haar niet in kracht verminderen. Klein en teer als ze eruit mag zien, ze is ook best wel taai en is niet makkelijk uit het veld te slaan. Haar geheim? Het vergeet me nietje doet niet moeilijk, spendeert niet meer energie aan zaken dan nodig zijn en accepteert situaties zoals ze zijn. Lessen die ze ook ons wil meegeven in haar nu geschreven boodschap. Wat er ook op je afkomt, wat er om je heen ook mag gebeuren, er is altijd die zachte liefdevolle Bron die in je straalt, je vindt dit in je hart. Dit is de plek van waaruit vergeet me nietje zachtjes en toch krachtig straalt. Wanneer het leven moeilijk wordt, de uitdagingen heel groot, dan keert zij terug naar binnen en vindt in haarzelf de kracht die nodig is. Dit is een zachte kracht, een kracht die ís, een kracht die je vindt in overgave en niet in strijden.... Hartekracht. Daarom is ze ook zo mooi, lelijk bestaat namelijk niet op deze frequentie en ze herinnert ons eraan dat wij allen ook zo mooi zijn. Je gelooft het misschien wel niet over jezelf, maar ook jij bent prachtig, een schoonheid die de aarde siert.
Gedurende het schrijven van dit stukje en ook alvorens al toen ik buiten bij een stel vergeet me nietjes stond om te vragen of ze het misschien leuk zou vinden als ik over haar schrijven (Het antwoord was trouwens een blije 'ja' ) hoor ik een zacht en vrolijk gehum, alsof een lieflijk feeënvrouwtje zachtjes neuriënd zingt. De energie is ingekeerd en maakt me gelukkig, de tonen helpen mij mijn weg naar binnen vinden en samen met haar maak ik connectie met het hart. Het is heel eenvoudig, zachtjes, stil, maar alles verandert wanneer je vanuit deze frequentie over aarde wandelt i.p.v. heel veel 'in je hoofd.' Je voelt je gelukkig, tevreden met wat er is. zonlicht streelt je huid en vogeltjes zingen je tegemoet na een frisse lentebui. Dat gevoel wekt ze bij mij op en is best heel fijn zoals je je kan voorstellen. Je kan met haar zo de drempel over, hup, de elfenwereld in, haar toon is de toon van liefde en geluk. Haar energieveld versterkt dit in je omgeving en in verbinding met haar wordt dit ook in jou gevoed. Je wordt net als haar, een baken van liefde en geluk en de wereld lacht je toe.
Voor geluk heb je werkelijk niet meer nodig dan dat wat er al is wil ze ons ook graag meegeven. "Mensen jagen maar en denken dromen en fantasieën waar te moeten maken om gelukkig te kunnen zijn." Ze zegt dit niet oordelend, eerder op een licht geamuseerde toon alsof ze naar een stel kinderen kijkt die denken alles al te weten, maar de clue nog niet ontdekt hebben. Ze maakt zich er niet al te druk over en neemt het enkel waar terwijl ze zelf lekker in haar eigen flow en centrum blijft. Ook dat, lieve mensen, is een stille hint van deze vriendelijke dame. Ze praat graag met een knipoogje van humor erbij... ;) Ga eens even lekker stilstaan en genieten van het moment en kom eens even lekker bij mij zitten, bij vergeet me nietje, en voel hoe mooi de wereld eigenlijk is, hoe mooi jezelf bent en dat álles wat je nodig hebt zich bij je aandient precies op het juiste moment. Geef je hier maar even over, met al dat gejaag mis je alle mooie dingen in het leven. Stop eens even, open je hart voor al het moois en sta het toe om bij je te kunnen komen....
Acceptatie is ook een dingetje die ze belangrijk vindt. Accepteren dat je niet alles kunt, dat je niet de hele wereld hoeft te redden en niet alle ballen hoeven in de lucht te blijven zweven (Weer een lief gegrinnik met beelden van ballen die rustig van je af rollen omdat je ze hebt laten vallen.), accepteren dat je niet alles hoeft te doen en niet voor alles om je heen verantwoordelijk bent. Gooi het maar van je schouders al die ballast. Het continu redden, helpen, strijden voor de goede zaak brengt je in een overlevingsstand en geeft aan dat er iets is in je wat jou vertelt dat niet alles helemaal oké is. Er moet nog wat gedaan worden om het recht te breien, wat het ook maar moge zijn, we hebben allemaal onze eigen mooie illusietjes hiervoor gemaakt (Weer zo'n 'grapje' van haar, hihi!) waarmee we onszelf wijsmaken dat we ons nu nog niet helemaal over kunnen geven. En toch... en toch is dat de weg naar de innerlijke vrede en de hemel op aarde die we zo naarstig zoeken. Gewoon ophouden met de 'drama', het vergeet me nietje laat het zien als het makkelijkste in de hele wereld: Gewoon niet meer doen. Soms hebben wij mensen het gevoel alsof we gaan breken zodra we in de overgave gaan, al het doorzetten en vechten heeft ons hard gemaakt en vele energieën die door moesten stromen zitten vast. Lieve dame vergeet me niet is dan een ideale partner om even lekker bij uit te huilen of anderzins los te laten, ook zo kom je terug in je natuurlijke flow en soms is dit gewoon even heel erg goed. Eigenlijk best apart dat we ons hier zo vaak tegen verzetten. Het hoeft niet meer en vergeet me nietje creërt een veilige ruimte om je heen waarin je dit even lekker kan 'doen', loslaten....
Alles is energie en jij creeërt mee in dit wonderbaarlijke veld op planeet Aarde. Wat creër jij? Weet je dat het energetische veld van je hart de krachtigste is in heel je lijf? Wist je dat dit de trilling van zowel jezelf als je omgeving omhoog brengt? Dit is de staat van Zijn waar het vergeet me nietje je naartoe helpt. Ze helpt ons hemel op aarde te creëren of eigenlijk; ze helpt ons herinneren dat de hemel op aarde er al is en we hier enkel nog op af hoeven stemmen om het ook daadwerkelijk te beleven. Wat fijn!

Je voelt het wellicht al in de tekst, vergeet me nietje is heel moederlijk van aard. Ze is vriendelijk en zacht en zeer gelijkmoedig van aard. Bij haar voel je je veilig om jezelf te zijn. Maskertjes en poeha zijn niet nodig, je bent goed zoals je van nature al bent en ze helpt je lekker in je lijf te zitten. Liefde voor jezelf, tevredenheid en geluk.... Vergeet me nietje helpt je ook jezelf niet te vergeten. Ook jij mag er zijn. Dankjewel lief vergeet me nietje voor je mooie aanwezigheid in het hier en nu. Het was blijkbaar precies wat er even nodig was.