Vogelwikke
Vicia cracca

 

Ieder jaar wanneer ze begint met haar bloei spreekt ze tot mijn verbeelding, de vogelwikke. Bermen en graslanden worden iedere zomer opgefleurd door deze prachtige plant met haar vele vele blauwpaarse bloemetjes. En alhoewel ze niet eetbaar is ( Technisch gezien natuurlijk wel, maar dat terzijde ;) ) brengt ze met haar fleur en zijn wel een hele mooie energie binnen in het geheel. Niet eetbaar wordt door de mens nog wel eens als onkruid bestempeld; een minderwaardig plantje die er niet zo toe doet. Dat is natuurlijk niet waar. Alles en iedereen dient een doel en heeft een functie welke het geheel complementeert. Vogels en insecten zijn dol op dit plantje, hetxzij de zaden of de nectar, voor hen is de vogelwikke zeker nuttig, maar voor ons heeft ze ook mooie boodschappen te delen en zeg nou zelf... Gewoon genieten van de pure schoonheid is toch óók al heel fijn?

Zo zijn er veel manieren waarop je naar deze en andere planten kan kijken en niet alleen naar planten, maar naar de hele schepping. De elfjes van de vogelwikke houden daarvan. Kleine helderblauwe gevleugelde schoonheden dansen door de lucht en ze vinden het fijn dat hun verhaal verteld wordt. Het verhaal van vogelwikke. Ze spreken over hun liefde voor diversiteit, verschillende vormen van bewustzijn en wezens die samen als 1 geheel (dienen te ) werken. Ze zien zichzelf als verbinders in dit geheel en werken gepassioneerd aan het samenbrengen van al deze verschillende wezens en frequenties. Zoals de vogelwikke zich via gras en andere planten omhoog werkt en overal tussendoor slingert, ze allemaal rakend, voelend en zien fungeren ze als een verbindende factor in hun kleine maatschappij de bloemenweide. Het is een kleurrijk voorbeeld van hoe het kan zijn als iedereen zijn eigen kleuren laat zien en dit vanuit openheid met zijn of haar omgeving deelt. De elfjes van de vogelwikke zingen dit toe. Elfjes zingen sowieso heel veel, zo creëren ze de wereld om hen heen; zingend. De vogelwikke-elfjes zingen de verschillende elementen in een veld of gebied nader tot elkaar. Ze zorgen ervoor dat men elkaar ziet, werkelijk ziet en helpen dit alles vreedzaam en harmonieus samen te laten zijn. Zoals het van nature is bedoeld.

Ons mensen willen ze graag meegeven en herinneren aan het feit dat ook wij met zijn allen een prachtige gemeenschap vormen en dat die beter kan worden waargenomen en beleefd wanneer we weer vanuit onze harten gaan leven. Laat het oordeel eens los en als je iets of iemand ziet wat niet 'als jou' is en wat je voorheen wellicht zou veroordelen kun je misschien in plaats daarvan verwonderd kijken en voelen wat hier gebeurt. Ook hoef jij jouw kleuren niet aan te passen aan die van de meerderheid. De bloemenweide is op zijn mooist wanneer iedereen zijn of haar authentieke kleuren laat zien. Tuurlijk is dat soms spannend, het is ons afgeleerd en we zijn getraind om in het bakvormpje te passen. Dit weer loslaten en werkelijk vrij te zijn vergt de moed en het kan voelen alsof je jezelf juist meer verwijderd van de gemeenschap om je heen. Maar ben je eigenlijk wel écht in verbinding als je je anders voordoet dan je bent? Het hindert niet dat je het moeilijk vindt of lastig, part of the process. Vogelwikke moedigt je echter zachtjes en vriendelijk aan om wel weer in verbinding met je ware aard te leven en weer je mooie kleuren te laten zien. Dan kan er weer werkelijk verbinding ontstaan en ontstaan een werkelijk verbonden gemeenschap. dat is waar vogelwikke blij van wordt.

Vogelwikke is zeer communicatief. Geen wonder bij zo een verbindend plantwezen. Ze roept je ziel en vraagt deze zich te tonen in de wereld. Ze roept alle zielen om zich te tonen in de wereld en samen te gaan manifesteren. zo ontstaat een Hemel op Aarde. Voor mensen die dit moeilijk vinden, communiceren, helpt ze graag. Ze opent je keelchakra en helpt je de juiste woorden vinden of de juiste manier voor jou om uiting te geven aan wat in je leeft. Communiceren gaat namelijk niet alleen maar over praten. Ze is zacht de vogelwikke en vloeit gracieus door het veld van mogelikheden met al haar vrienden zoals de madelief, de klavertjes, klaprozen en de ridderzuring. Allemaal zijn ze mooi, allemaal doen ze iets voor het geheel en dit doen ze door optimaal zichzelf te zijn binnen dit geheel. Ze nemen hun ruimte in en alles tezamen schept een betoverend prachtig veld vol stralende energie. Dit wenst ze ook de mensenwereld toe, lieve vogelwikke.