Waterscheerling,
Cicuta virosa

Waterscheerling is samen met zijn broertje op het land, de gevlekte scheerling, 1 van de meest dodelijke planten op Aarde. In het oude Griekenland werden ter dood veroordeelden gedood met een gifbeker van deze plant. Niet eentje om een theetje mee te maken dus, maar desalniettemin wél een bijzondere plant die wat te vertellen heeft. Het is er eentje die niet echt doekjes om de boodschap heen windt.
A straight shooter, maar wat ie schiet is enkel licht. Toen ik pasgeleden door een moerasgebied wandelde met een aantal mensen lagen daar 2 worteltjes op de oever van de waterscheerling. Keurig naast elkaar en ik voelde direct dat deze een cadeautje voor mij waren. Ze waren er neergelegd door het waterwezen, een nimf die deze plek hoedde en waren bedoeld om aan te planten in mijn watertuin die een helende en heilige plek is waarin mens en waterwezens elkaar kunnen ontmoeten en tot nieuwe hoogten kunnen groeien en ontwikkelen. De waterscheerling wilde hierin meedoen en besloot dat hij mee wilde. Ik vond dit best een beetje spannend, er groeien namelijk ook heel veel geneeskrachtige planten om van te oogsten en wat nou als ik daar nu eens even een verkeerd worteltje bij ga oogsten? Toch bleef het gevoel sterk aanwezig: Waterscheerling wil mee en meewerken op deze plek. Gewoon goed blijven opletten dus bij oogsten in de watertuin en ik bedacht me dat ik ook monnikskap in de kruidentuin heb en die eet ik ook niet op. Zefde gevolg zegmaar. Dus communiceren wij energetisch en hebben ze ook zo een waardevolle bijdrage in het geheel.

Waterscheerling vertelt je dat je zo licht bent als een veertje en helpt je deze verlichte toestand bereiken en behouden. Ze doet me denken aan de weegschaal van de godin Ma'at. Deze Egyptische Godin maakt na je fysieke sterven haar opwachting met een weegschaal waar jij je hart op mag leggen. Is deze werkelijk licht? Of is deze (nog) te zwaar door onverwerkte en karmische zaken? Alleen zo licht als een veertje kun je door naar de hogere regionen van de geestelijke rijken. Waterscheerling en gevlekte scheerling zijn dienstbaar aan dit aspect in ons leven. Ze helpen ons van ballast ontdoen, alles onder ogen te komen wat jou vederlichte Zijn verzwaard om het vervolgens te kunnen transmuteren of... los te laten, maar net welke van de 2 in de specifieke situatie van toepassing is. Uiteindelijk sterf je dan echt en reis je door naar deze hogere rijken, maar dat wat te zwaar is kan niet mee. Je mag het onder ogen zien.

Zware kost zou je denken, maar scheerling zelf is ook een licht en luchtig wezen en doet dit alles moeiteloos. Ze ís dit in heel haar zijn en heeft een aardse plantenvorm aangenomen om de zwaardere kost die opgeslagen is in de aardse energievelden om te vormen naar een lichtere substantie en frequentie. Heel bewust is ze niet geschikt om in te nemen, want ze werkt voor de collectieve velden en helpt daarbij op een vlak die ons allen raakt, maar niet voor persoonlijke doeleinden geschikt is.
Sjamanen, heksen of tovenaars die zich dienstbaar inzetten voor het collectief hebben echter een wijze en sterke bondgenoot gevonden in haar. Dat ze (vroeger) werd ingezet om ter dood veroordeelden naar de andere zijde te helpen vindt zij een misbruik van haar krachten. Het oordeel wordt geveld door je Ziel na je sterven en is er niet eentje van straf en boetedoening, maar eentje van liefde en bedoeld om je te helpen groeien en je bewustzijn te helen en/of verder te laten groeien. Waterscheerling erkent deze hogere liefde in alles en wordt daarom ook liever ingezet op een wijze die wél dienend is aan deze ultieme waarheid. Als je denkt dat een plantwezen niet kan retaliëren heb je het mis, bij onzuiver of kwaadaardig gebruik zal de plant je de rekening komen brengen vroeg of laat. Ook dit is niet bedoeld om je kapot te maken, maar juist om je bewust te maken van de gevolgen van je acties en de waarde van he tleven en handelen in overeenstemming met de schepping en dus ook de plantwezens in dit spectrum.

 

Waterscheerling is een krachtig kruid met een invloed die tot diep in systemen reikt. Wanneer systemen en programma's die ingevoerd zijn in het collectief bewustzijn om deze te sturen en reguleren en niet dienend zijn, oftewel: Niet in lijn met Bron en het Goddelijk Plan wat altijd gestoeld is op Liefde en Licht, dan kan ze deze systemen uitzuiveren uit het collectief. Wederom een functie die invloed heeft op het geheel en niet zozeer op de individu is gericht. Ze is er niet eentje om 'zomaar wat mee te spelen,' want daar is ze te krachtig voor en je moet wel weten wat je doet en dit aankunnen. Ook dient het passend te zijn met je missie op Aarde, want anders is het ook niet dienend maar misschien wel een ego-dingetje die het heel erg stoer vindt om met zulke bad-asses te werken. Niet doen. Geniet dan maar gewoon van de stralende schoonheid die ze in het veld is en dank haar voor haar hulp.
Is het wel de bedoeling met haar te werken, ga er dan maar goed voor zitten. Neem je tijd en stap voor stap en ze zal je helpen een optimale verbinding te behouden met je Liefdevolle Zelf. Dit doet ze door je te prikkelen; alle zaken die nog niet optimaal in lijn zijn met jeZelf extra in het licht te zetten zodat je er niet meer om heen kunt, want werken voor het grotere geheel kan alleen als je zelf ook in deze optimale staat van Zijn verkeerd. Processen als dood en wedergeboorte en tot aan het naadje gaan om écht alle hoekjes en gaatjes van je bewustzijn helemaal uit te lijnen met dit hogere en goddelijke plan horen bij werken met haar. Ze doet niks half/half, want dat is niet haar pure natuur.
Weet ook dat de zwaardere processen, de donker opdreggende vermoeienissen een krachtige vorm zijn van 'dienend aan het licht in jou/mij/alles,' misschien zelfs wel meer dan alleen maar op roze wolkjes dansen continu. Wie zal het zeggen? Ik niet. Voor mij horen beide aspecten er evenveel bij en wordt ik ook nu, door de Scheerling, er weer aan herinnerd dat uiteindelijk alles licht is en donker gewoon 'vergeten licht.' Het wordt niet licht door het te negeren, maar door het aan te kijken. Opdat alles in jou en mij en heel de wereld weer vederlicht in haar oorspronkelijke staat kan zijn kan stijgen naar een nieuwe en hogere realiteit. Waterscheerling blijft liefdevol met haar beentjes in de drek staan. alles transmuterend wat weer omhoog wil gaan, alles zuiverend wat het heilige in het leven in de weg wil staan.
Dankjewel mooi Plantwezen.