Inheemse Helers.

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben. Dit bewijst ze keer op keer door onze omgeving te vullen planten die ons helpen bij alles waar we op dat moment doorheen gaan. Let er maar eens op.... Is het plantje wat je keer op keer tegenkomt nou niet net wat je lichaam of geest nodig heeft? Planten verschijnen niet zomaar in je tuin of omgeving, ze zoeken specifiek die plekken op waar hun energie en kwaliteiten bij kunnen dragen aan het geheel en om de natuurlijke balans te herstellen. Ook jou energie en welzijn hoort daarbij. De tincturen op deze pagina zijn dan ook een ode aan wat we in eigen omgeving vinden kunnen en bijdragen aan een optimaal geheel voor allemaal! Hieronder vindt u een selectie van de kruiden waar ik mee gewerkt heb en ook hier geldt: Ik maak alleen preparaten met hen (de planten) die daar om vragen om zo een oprechte en wederzijds respectvolle verbinding te waarborgen; it goes both ways! ;) 

 

Brandnetel, Urtica dioica.
Alle delen van de brandnetel zijn van grote medicinale waarde en kunnen gerbuikt worden ter verrijking van de voeding en/of als natuurlijk geneesmiddel. Brandnetel helpt bij de uitscheiding van urinezuur waardoor het een sterk ontzurend effect op het lichaam heeft. Daarnaast is deze plant rijk aan mineralen en helpt hiermee aan de versterking en opbouw van een krachtig en energiek lichaam. Brandnetel is uitmuntend bij detoxen en aansterken na intensieve periodes in je leven. Deze tinctuur is gemaakt met haar gedroogde bladeren. 
€10,00 (50ML)

Duizendblad, Achillea millefolium.
Duizendblad hoort eigenlijk in elke natuurlijke medicijnkast thuis waar deze inheems is. Zowel blad als bloemen zijn sterk geneeskrachtig en hebben een gunstige invloed op maag- en darmstelsel; de basis voor een gezond leven. Maagzuur, kolieken en een te lage eetlust zijn symptomen waarbij duizendblad ingezet kan worden. Daarnaast is het een natuurlijk antibioticum en zuiveraar van het bloed, Deze tinctuur mag niet langer dan 2 weken achtereen gebruikt worden i.v.m. belasting van de lever tijdens de detox.
€10,00 (50ML)

Meidoorn, Crataegus monogyna.
Deze tinctuur met de bloesem van de meidoorn is een zachte hartversterker. Ze verwijdt bloedvaten, zuivert bloed, verbetert de zuurstofopname van het bloed en reguleert bloeddruk; of deze nou aan de hoge of juist lage kant is. Zuiverend en doorspoelend helpt deze plant om optimaal en licht in je centrum te verblijven. Een sprankelende elfenenergie was aanwezig bij het bereiden van deze lichte tinctuur en is met liefde meegegeven aan het geheel. Meidoorn staat dan ook niet voor niets bekend als 'de Elfenboom.'
€10,00 (50ML)

Malrove, Marrubium vulgare.
Een zeldzame inheemse plant met sterk reinigende eigenschappen. Goed bij de bestrijding van schimmels, bacteriën en virussen. Verzachtende werking voor de slijmvliezen. Eetlust opwekkend en gal stimulerend. Licht samentrekkende werking in het gestel.
€10,00 (50ML)

Driekleurig viooltje, Viola tricolor.
Dit lieflijk kleine plantje is verzachtend. Ze helpt je je veilig voelen bij jezelf en in je lichaam. daarnaast een positieve werking op het maag- en darmstelsel. Verzachtend, ontspannend, koortswerend.
€10,00 (50ML)

Korenbloem, Centaurea cyanus.
Korenbloem verzacht en is ontstekingswerend en -oplossend voor de ingewanden. Met haar sterk diuretische eigenschappen helpt ze afvalstoffen afvoeren en helpt zodoende bij diverse reumatische klachten. Ook voor de longen, met name bronchitis, is korenbloem een goede hulp.
€10,00 (50ML)

Rozemarijn, Rosmarinus officinalis.
Oké, niet écht inheems. Maar zo fantastisch en goed ingeburgerd dat ze er gewoon bij hoort. Rozemarijn heeft een weldadige invloed op de psyche en helpt bij het verlichten van de energie, met name 'het hoofd.' Daarnaast sterk antibacterieel, bloedzuiverend, circulatie van hart-/bloedvaten- en lymfestelsel bevorderend, goed bij luchtweginfecties en huidaandoeningen als gevolg van slechte doorbloeding.
€10,00 (50ML)

Valeriaan, Valeriana officinalis.
De wortel van deze mooie plant helpt ons zachtjes in ons lijf te landen, te ontspannen en te aarden, bij nervositeit en beter slapen. Een plant die je in zachtheid dichter bij jezelf brengt. Een uitstekende heelmeester voor een 'overspannen zenuwstelsel.' 
€10,00 (50ML)

Aartsengelwortel, Angelica archangelica.
De wortel van deze bijzondere heler helpt je lichaam te optimaliseren om je Hoger Bewustzijn goed te kunnen incarneren in je lijf. Geestelijk brengt ze rust en ontspanning. Fysiek werkt ze bevorderend voor het spijsverteringsstelsel, de maag, overmatige gasvorming en kalmeert en heelt ze het centrale zenuwstelsel. 
€10,00 (50ML)

Goudsbloem, Calendula officinalis.
Niet echt inheems, maar inmiddels goed ingeburgerd in Nederland. Als tinctuur is de goudsbloem een fijne en liefdevolle helper om je maag- darmfunctie te optimaliseren en werkt ze genezend bij inwendige ontstekingen. Bloedzuiverend, verzachtend en herstellend van binnenuit.
€10,00 (50ML)